Accident teribil la ieșirea din Sighișoara. Un autocamion care transporta bovine s-a răsturnat, iar daunele sunt uirașe

Un autocamion care transporta bovine s-a răsturnat, în afara părții carosabile, pe DN 13. Evenimentul s-a petrecut chiar la ieșirea din municipiul Sighișoara.

29 mart. 2023, 19:18
Accident teribil la ieșirea din Sighișoara. Un autocamion care transporta bovine s-a răsturnat, iar daunele sunt uirașe

Chiar la ieșirea din municipiul Sighișoara a avut loc un accident, care s-a soldat cu daune majore. Un autocamion care transporta bovine s-a răsturnat, în afara părții carosabile, pe DN 13. La fața locului au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş. Aceștia au încercat să salveze cât mai multe dintre animalele rămase blocate în autocamion.

Citește și: Accidente grave în prima zi din 2023. Două maşini s-au făcut praf pe DN13 Sighişoara-Târgu Mureş. O maşina a luat foc în Bihor

„Un echipaj de stingere şi un echipaj de descarcerare din cadrul Detaşamentului Sighişoara intervin pe DN 13, la ieşire din municipiul Sighişoara către localitatea Daneş, la un accident rutier. În accident este implicat un autocamion ce transporta animale (bovine), răsturnat în afara părţii carosabile. Pompierii intervin pentru evacuarea animalelor rămase în autocamion”, se arată în informarea ISU Mureş. Conducătorul auto s-a autoevacuat şi nu necesită îngrijiri medicale, mai precizează sursa citată.

Accidentul din Sighișoara s-a soldat cu pagube

Din fericire, în urma accidentului, nu au existat victime umane. Șoferul autocamionului a reușit să se auto-evacueze. În ceea ce privește animalele care erau transportate, reprezentanții Direcției  Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au fost informați de evenimentul neplăcut. De asemenea, în urma accidentului au existat pagube materiale semnificative.

„Astăzi, în jurul orei 16.30, pe DN13 E60, km 121+560m, în afara municipiului Sighișoara, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, fiind implicat un ansamblu auto care transporta animale vii – bovine. Din primele informații, ansamblul auto s-ar fi răsturnat pe partea carosabilă, după o curbă la stânga, pe sensul de deplasare Târgu Mureș – Sighișoara. În urma evenimentului rutier nu au fost persoane rănite. Traficul rutier este restricționat pe un singur sens de mers, pentru degajarea părții carosabile. De asemenea, în cauză au fost informați reprezentanții DSVSA.”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Citește și: Incendiu la groapa de gunoi de la Sighişoara. Autoritățile au trimis mesaj RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum