Peisaj de iarnă în mai multe zone din România. În unele zone, zăpada depăşeşte un metru

Ninge viscolit în mai multe zone din România, iar utilajele de desăpezire intervin pe drumuri. În unele zone înalte de munte zăpada depășește chiar și un metru.

RomaniaTV.net
16 mart. 2019, 11:07
Peisaj de iarnă în mai multe zone din România. În unele zone, zăpada depăşeşte un metru

În stațiunea Rânca din Gorj, zăpada este viscolită de vântul puternic, iar utilajele de deszăpezire acționează pentru a curăța drumurile.

La Cavnic, în județul Maramureș, ninge de mai multe ore, iar stratul de zăpadă este consistent. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 15 cm.

Ninge ca-n toiul iernii și la Vatra Dornei, în județul Suceava.

Drumarii harghiteni au intervenit sâmbătă dimineaţa pe mai multe drumuri din Harghita, cu material antiderapant şi utilaje de deszăpezire, după ce în zonele înalte ale judeţului s-au înregistrat ninsori.

Potrivit reprezentanţilor Secţiei de Drumuri Naţionale Harghita, s-a intervenit cu material antiderapant pe DN 13B, Gheorgheni-Praid, DN 13A, Miercurea Ciuc-Odorhei, DN 15, Topliţa-Borsec, DN 12C, Gheorgheni-Lacu Roşu.

Se mai înregistrează zăpadă pe carosabil doar pe DN 13B, Gheorgheni-Praid, în zona vârfului Bucin, unde se intervine şi cu utilaje cu lamă, întrucât pe unele porţiuni de creastă ninge viscolit.

Ninsori şi strat nou de zăpadă se înregistrează şi în zonele turistice înalte din judeţ, cum ar fi Băile Harghita sau Harghita-Mădăraş.

 

Poliţia recomandă şoferilor care circulă pe drumurile din judeţ să dea dovadă de prudenţă, răbdare şi atenţie maximă şi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele în stare perfectă de funcţionare.