Peisaj de iarnă în mai multe zone din România. Ninge viscolit la Straja şi la Rânca GALERIE FOTO

Iarna a venit mai devreme în România. În toate masivele muntoase din Carpaţii Meridionali a început să ningă, vineri după-amiază, iar vântul bate cu putere.

26 nov. 2021, 17:23
Peisaj de iarnă în mai multe zone din România. Ninge viscolit la Straja şi la Rânca GALERIE FOTO

Peisaj de iarnă în mai multe zone din România. Ninge în mai multe staţiuni montane din centrul ţării, spre bucuria românilor care vor petrece minivacanţa de 1 Decembrie la munte.

„În staţiunea Straja a început să ningă, dar vântul suflă cu putere, la peste 1.500 de metri fiind Cod portocaliu de vânt. Dacă vântul se potoleşte şi temperatura se va menţine sub minus 3 grade Celsius, atunci sâmbătă vom avea zăpadă depusă în zona Straja”, a anunţat şeful Salvamont Lupeni, George Resiga, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Minivacanţă pentru bugetari: mai multe zile libere, Guvernul a decis să se facă punte. Ce minivacanţe sunt în 2022

Ninsoare şi vânt puternic sunt semnalate şi în Parâng, precum şi în zona Cabanei Pietrele din Retezat.

„Ninge viscolit în toate masivele, la altitudini mai mari de 1.300 de metri. În aceste condiţii, le recomandăm turiştilor să nu se aventureze pe trasee şi să rămână în zona staţiunilor montane”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

A început să ningă şi la Rânca, iar drumarii au intervenit deja pentru a împrăştia materiale antiderapante.

„Pe drumurile naționale din zonele montane, administrate de DRDPCraiova, se acționează cu material antiderapant și lamă, pentru asigurarea condițiilor de circulație în siguranță.
Imagini de pe DN 67C, zona Rânca, și DN 67D, zona Godeanu”, a anunţat CNAIR.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Ploi şi vreme rece în următoarele zile. Lapoviţă şi ninsori în mai multe regiuni la început de decembrie

 

Vine iarna în România. Va ninge viscolit la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 26 noiembrie, ora 10 – 27 noiembrie, ora 08 când sunt aşteptate intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat vor fi intensificări ale vântului în regiunile vestice și estice ale țării, unde local și temporar vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În zona de munte, mai ales la altitudini mari, viteza vântului va depăși 70…80 km/h și trecător va ninge, informează ANM.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN
Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 12 – 27 noiembrie, ora 02
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsoare viscolită în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1700 m

„În intervalul menționat, în Banat, iar în cursul nopții și pe litoral, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h.

În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h și temporar va ninge viscolit”, a mai transmis ANM.