Peisaje de basm pe Valea Prahovei, după ce a nins toată ziua

Moş Nicolae a adus zăpadă ca-n poveşti pe Valea Prahovei. Dacă aţi surprins imagini cu ninsoarea de la munte, aşteptăm imaginile pe RTV.NET la secţiunea STIREA TA sau pe adresa de e-mail [email protected]

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 10:13
Peisaje de basm pe Valea Prahovei, după ce a nins toată ziua

România a îmbrăcat haina de iarnă. Peisaje de basm în toată ţara o dată cu prima ninsoare. În staţiunile montane stratul de zăpadă este generos. La Sinaia, primii fulgi au apărut în zori.

„Turiştii trebuie să vină de acum pregătiţi numai pentru iarnă, cu haine groase, cu bocanci, ghete şi ar trebui să nu se aventureze”, ne sfătuieşte Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Buşteni.

La Predeal e iarnă în toată regula. Stratul de zăpadă măsoara deja 10 cm. Pârtiile se vor deschide la sfârşitul acestei săptămâni.

Utilajele de deszăpezire şi camioanele cu antiderapant au intrat deja în acţiune. În staţiuni se fac prtegătiri pentru turişti.

Marţi vor fi înnorări consistente în regiunile sudice şi sud-estice unde temporar va ploua. În celelate regiuni, norii se mai răresc şi avem precipitaţii izolate, vorbim despre lapoviţă şi ninsoare la munte.

Miercuri, cerul va fi temporar încărcat de nori în toată ţara, precipitaţiile se retrag în sud şi în sud-est şi predomină ploile. Miercuri noapte preciptaţiile revin în vest, în nord şi în centru şi sunt mixte, ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile mai scad puţin si se apropie de regimul normal pentru această dată, cu maxime cuprinse în general între 1 grad şi  2 grade Celsius în estul Transilvaniei şi cel mult 9-10 grade poate în sud-vestul extrem.

În Bucureşti, norii mai acoperă temporar cerul şi e posibil să plouă slab. La amiaza e uşor mai rece faţă de ziua precedentă, nu vor fi mai mult de 6-7 grade Celsius.

VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE