Peisaje de primăvară, în mijlocul toamnei: Floarea soarelui a înflorit a doua oară

Vremea caldă a dat peste cap natura. Pe unele câmpuri din Bărăgan, peisajele par de primăvară, în prag de iarnă. Floarea soarelui a înflorit pentru a doua oara, iar pe podgorii oamenii se pregătesc să adune a doua recolta de struguri din acest an.

RomaniaTV.net
23 oct. 2012, 07:45
Peisaje de primăvară, în mijlocul toamnei: Floarea soarelui a înflorit a doua oară

În urmă cu două luni, pe un câmp cu floarea soarelui, la recoltat, din cauza secetei, o mare parte din semninţe s-au scuturat şi au ajuns în sol. Cele câteva ploi din septembrie, dar şi temperaturile ridicate din ultimele săptămâni au făcut să se dezvolte rapid.

Bătrânii satului spun că este pentru prima dată când văd că floarea soarelui înfloreşte la sfârşit de octombrie.

„Asta înseamnă că vom avea o toamnă îndelungată, dar conform prognozelor se anunţă iarnă cruntă. Aşteptăm să vedem cum va fi”, spune un bătrân.

Agricultorii se gândesc serios că vor avea din nou treabă.

Şi nu doar câmpurile de floarea soarelui au inflorit, oamenii au avut parte si de alte surprize din partea naturii: viţa de vie a realizat a doua recoltă. Dacă va fi cald în continuare, există toate şansele ca strugurii să se coacă.

Apicultorii spun că şi albinele au ieşit la culesul florilor şi este foarte posibil ca şi ele să producă a doua serie de miere din acest an.

Meteorologii anunţă o vreme frumoasă, cu temperaturi peste media lunii octombrie şi pentru următoarele zile.