Pele este ghidul Muzeului fotbalului brazilian

Muzeul fotbalului brazilian a deschis câteva noi săli în Sao Paulo. Noutatea o reprezintă prezentarea performanţelor sportive cât şi influenţa fotbalului asupra culturii braziliene. Cei mai încântaţi de noile expoziţii sunt puştii, care visează ca într-o zi să devină fotbalişti legendari şi de ce nu, să aibă un loc aparte în acest muzeu.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 07:25
Pele este ghidul Muzeului fotbalului brazilian

Mii de vizitatori au luat cu asalt Muzeul fotbalului din Brazilia. Noutatea o reprezină noile săli în care sunt expuse 483 de fotografii, dar şi toate mingiile cu care naţionala Braziliei a jucat la Cupele Mondiale din 1970 până în prezent.

De cele 16 săli au fost impresionaţi nu numai adulţii, dar şi copiii care au vazut doar la televizor meciurile legendarilor jucători din naţionala cariocas.

Muzeul a fost lansat iniţial în 2008 pentru a aniversa 50 de ani la prima Cupă Mondială câştigată de naţionala Braziliei.

Ghidul amplasamentului este nimeni altul decât legendarul Pele, care le vorbeşte vizitatorilor despre performanţele naţionalei Braziliei în trei limbi, portugheză, engleză şi spaniolă. Cei care au călcat pragul muzeului au descoperit pe lângă fotbal şi ale simboluri ale culturii braziliene.