Pelé joacă cel mai greu meci din viața lui. Vești triste din Brazilia! Legenda fotbalului nu mai răspunde la chimioterapie: „Rugați-vă pentru Rege”

Pelé, considerat a fi cel mai mare jucător profesionist de fotbal din toate timpurile, joacă acum cel mai greu meci din toată viața lui. Meciul pentru supraviețuire.

03 dec. 2022, 21:34
Pelé joacă cel mai greu meci din viața lui. Vești triste din Brazilia! Legenda fotbalului nu mai răspunde la chimioterapie: „Rugați-vă pentru Rege”

Pelé, în vârstă de 82 de ani, se confruntă cu probleme de sănătate tot mai mari. Diagnosticat cu cancer de intestin, legenda fotbalului brazilian nu mai răspunde la chimioterapie și a fost mutat la îngrijiri paliative, potrivit presei din Brazilia.

Marele fotbalist a început tratamentul de chimioterapie în septembrie anul trecut pentru a-și trata cancerul intestinal. Medicii spun că acum se află în îngrijiri paliative şi nu va fi supus unor teste sau tratament invaziv. Îngrijirile paliative sunt pentru pacienţii cu boli sau afecţiuni care pot pune viaţa în pericol şi îngrijirea de la sfârşitul vieţii.

Reprezentanții Spitalului Albert Einstein din São Paulo nu au confirmat aceste informații și au spus că vor comunica doar prin rapoarte oficiale. Cel mai recent raport medical, publicat vineri, spunea că Pelé era tratat cu antibiotice pentru o infecție respiratorie. Starea lui era „stabilă, cu o îmbunătățire generală a stării sale de sănătate”, se arată în raport.

Într-o postare pe Instagram de joi, Pelé a încercat să-și liniștească fanii și le-a spus că a ajuns la spital doar pentru acea „vizită lunară”.

„Prieteni, sunt la spital pentru vizita lunară. Este întotdeauna plăcut să primești mesaje pozitive ca acesta. Mulțumesc Qatarului pentru acest omagiu și tuturor celor care îmi transmit energie pozitivă”, a scris el pe Instagram, alături de o fotografie pe care a primit-o la susținători, cu o clădire din Qatar pe care scrie „Fă-te bine cât mai repede”.

Fanii și marii fotbaliști, îngrijorați de starea lui Pelé: „Rugați-vă pentru Rege”

Nu doar fanii, ci și fotbaliștii sunt îngrijorați de starea de sănătate a brazilianului. Mbappe a postat pe contul său de Twitter un mesaj de încurajare pentru Pelé : „Rugați-vă pentru Rege”.

Pelé a fost operat în 2021 de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină. Ulterior, el a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie, fiind nevoit să meargă de câteva ori la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia.

În ultimii ani s-a confruntat cu probleme de sănătate și tocmai de aceea s-a retras din lumina reflectoarelor și își petrece de atunci mai tot timpul în locuința lui de pe litoralul din Sao Paulo, cu familia și prietenii.

Pe numele său complet Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pelé, e considerat a fi cel mai mare jucător din toate timpurile. E singurul fotbalist din istorie care a cucerit de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962 şi 1970). El este cel mai bun sportiv al naționalei, având 77 de goluri în 92 de jocuri. De asemenea, el este cel mai bun marcator la nivel mondial. În 1999 el a fost desemnat Jucătorul Secolului din Lume de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS).