Pelerinaj cu 1.500 de oameni de Izvorul Tămăduirii, la Brăila VIDEO

Mii de credincioşi au stat ore în şir la rând, joi noapte, în Brăila, ca să fie primii care iau agheazma de Izvorul Tămăduirii. Mulţi dintre ei au rămas toată noaptea la pelerinaj pentru ca vineri să participe la slujbă. Unii n-au închis un ochi până dimineaţă, alţii au dormit în cort.

06 mai 2016, 05:24
Pelerinaj cu 1.500 de oameni de Izvorul Tămăduirii, la Brăila VIDEO

1.500 de credincioşi au mers la Biserica Greacă din Brăila să ia agheazmă izvorâtă chiar de sub altar. După ore de aşteptare în frig, unii dintre ei s-au luat la ceartă cu poliţiştii şi jandarmii.

Credincioşii au stat chiar şi câte cinci ore la coadă pentru a putea lua apa sfinţită despre care se spune că are efecte binefăcătoare. Unii au venit cu bidoane de 5 litri, ca să împartă şi cunoscuţilor.

Mulţi dintre credincioşi, veniţi de la zeci sau sute de kilometri depărtare, nu au mai plecat acasă. Au rămas peste noapte în curtea bisericii şi au dormit pe unde au apucat, în corturi sau în biserică, pe scaune.

Legenda spune că minunea de sub altar a fost descoperită la construcţia bisericii și că în acest izvor se aduna lacrimile pe care Maica Domnului le varsă în Saptamana Patimilor.

Citeşte şi Un nou loc de pelerinaj în România, imagini uluitoare. Vezi unde au ajuns oamenii să se roage VIDEO