Pelerinaj la Moaștele Sfântului Andrei organizat la Galați. Anunțul Jandarmeriei

Credincioșii din județul Galați vor putea participa la pelerinajul organizat la moaștele Sfântului Andrei, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați. Jandarmia a transmis că la eveniment vor avea acces doar persoanele cu domiciliul în oraș.

27 nov. 2020, 20:33
Pelerinaj la Moaștele Sfântului Andrei organizat la Galați. Anunțul Jandarmeriei

Pelerinaj la Moaștele Sfântului Andrei. Credincioșii se pot închina în zilele de duminică și luni la Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Andrei, dar și ale unor sfinți doctori tămăduitori, care vor fi aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi, se arată într-un comunicat transmis de Eparhia Dunării de Jos.

Citește și: Teodosie, decizie de ultim moment în scandaul pelerinajului. A cerut ca toţi preoţii să fie detaşaţi la Mănăstirea Sf Andrei

Autoritățile din Galați susțin că au fost luate toate măsurile de distanțare fizică și de respectare a normelor igienico-sanitare în vigoare, prin contribuţia preoţilor şi a voluntarilor. Prin urmare, vor fi instituite dispozitive de ordine și siguranță publică, dar și culoare de acces către racla cu sfintele moaște, pe strada Domnească și strada Episcop Melchisedec, în scopul creării unor condiții optime pentru desfășurarea pelerinajului, pentru evitarea aglomerației și respectarea normelor de protecție sanitară.

„În fiecare an, sărbătorile închinate ocrotitorului spiritual al oraşului Galaţi şi al Arhiepiscopiei Dunării de Jos – Sfântul Apostol Andrei, încreştinătorul poporului român şi protector ceresc al Sfintei noastre Biserici Ortodoxe strămoşeşti, reprezintă un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toţi slujitorii şi credincioşii Eparhiei Dunării de Jos”, se mai spune în comunicat.

Pelerinaj la Moaștele Sfântului Andrei. Jandarmeria Galaţi a transmis printr-un comunicat de presă că la pelerinaj vor avea acces doar cetăţenii care au domiciliul în municipiul Galaţi şi se vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare de acces către racla cu sfintele moaşte.

„Astfel, vom institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare de acces către racla cu sfintele moaşte, pe strada Domnească şi strada Episcop Melchisedec, în scopul creării unor condiţii optime pentru desfăşurarea pelerinajului, pentru evitarea aglomeraţiei şi respectarea normelor de protecţie sanitară. De asemenea, precizăm că la racla cu sfintele moaşte vor avea acces doar cetăţenii care au domiciliul în municipiul Galaţi, iar pentru a uşura accesul în zona de închinare este recomandat ca dovada domiciliului să se facă cu cartea de identitate”, informează Jandarmeria.