Pelerinajul la Sfântul Dumitru nu va mai avea loc. Orban: Mulţi dintre cei care ar fi participat sunt în vârstă şi sunt expuşi la virus

După pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva, nici pelerinajul de Sfântul Dumitru nu va mai avea loc. Autorităţile centrale au decis interzicerea acestuia, în scpul limitării răspândirii coronavirusului.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 09:52
Pelerinajul la Sfântul Dumitru nu va mai avea loc. Orban: Mulţi dintre cei care ar fi participat sunt în vârstă şi sunt expuşi la virus

Premierul Ludovic Orban a declarat că acest pelerinaj nu va mai fi organizat întrucât mulţi dintre participanţi sunt în vârstă şi, prin urmare. sunt expuşi la virus.

Pelerinajul de la Sfântul Dumitru din București nu se va putea ține. Sunt un om credincios și respect biserica, dar riscul e foarte mare. Foarte mulți credincioși care participă sunt în vârstă și sunt expuși la virus. Riscul de răspândire există, atâta timp cât se fac deplasări care durează ore întregi. Sunt anumite lucruri care pun viața credincioșilor în pericol”, a spus Ludovic Orban în fața jurnaliștilor.

Premierul şi-a exprimat speranţa că va găsi înţelegere la BOR în această problemă: „Sunt sigur că și la nivelul BOR există înțelegere, dar și în rândul credincioșilor”, a adăugat premierul.

Citeste si Patriarhul Daniel, după suspendarea pelerinajelor: O măsură discriminatorie şi luată fără o consultare cu BOR. Arafat îl contrazice

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, Patriarhul Daniel a reacționat în urma deciziei autorităților de a interzice accesul pelerinilor din afara Iașului la sărbătoarea Sfintei Parascheva spunând că este o măsură ”disproporționată, discriminatorie și luată fără consultarea cu BOR”. 

Patriarhul a transmis instituțiilor statului că speră că se va reveni cât mai curând asupra ”măsurii excesive de interzicere a pelerinajului de la Iași”, asigurând autorităţile că toate măsurile de distanțare și prevenire a răspândirii COVID-19 vor fi asigurate.

Arhiepiscopia Iaşilor, în calitatea sa de organizator al acestui pelerinaj, s-a pregătit intens și foarte temeinic pentru întâmpinarea pelerinilor din acest an, ținând cont de toate măsurile sanitare aflate în vigoare. Această pregătire temeinică şi o strânsă cooperare cu autoritățile locale erau o garanție că pelerinajul de la Iași sau apropiatul pelerinaj de la București, prilejuit de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, constituie, în acelaşi timp, un exerciţiu de protejare responsabilă a sănătăţii şi o manifestare a libertăţii religioase a unui popor eminamente religios”, a transmis Patriarhul.


loading...