Pelerinii au înfruntat frigul, ploaia şi aglomeraţia pentru procesiunea la Sfinta Parascheva VIDEO

Publicat: Joi, 11 Octombrie 2012 11:41 // Actualizat: Joi, 11 Octombrie 2012 11:41 // Sursa: RTV.net

La moaştele Sfintei Paracheva aflate la Iaşi au venit aproximativ 10.000 de pelerini din toată ţara. Joi a fost scoasă în curtea Mitropoliei şi racla cu sfintele moaşte, iar zeci de preoţi au oficiat o slujbă. Unei femei i s-a făcut rău şi a leşinat din cauza oboselii.

Aproximativ 4000 de pelerini au plecat din Voluntari la sărbătoarea Sfintei cuvioase Parascheva. Moaştele sunt scoase la procesiune şi depuse pe platoul din faţa Catedralei, pentru închinare.

Pentru multi dintre credinciosi este deja un obicei sa mearga la Iasi. Oamenii vin să se roage pentru sănătate, ajutor, protecţie, pentru diferite trebuinţe, pentru rezolvarea problemelor lor, pentru copii... Unii vin în fiecare an, alţii se află pentru a doua, a treia sau a patra oară la procesiune, la moaştele Sfintei Parascheva.

O femeie a leşinat în catedrală, din cauza oboselii, dar nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, ea revenindu-şi repede din starea de rău.

In fiecare an, sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva este un prilej de apropiere pentru credincioşii din toata ţara. Pelerinii au venit cu 74 de autocare însoţite de 36 de cadre medicale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H