Pentru ce a fost Silvio Berlusconi condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul „bunga-bunga”

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat, luni, la şapte ani de închisoare. El a fost găsit vinovat de către justiţia italiană de abuz de funcţie şi de sex cu o prostituată minoră. Fostul premier italian mai are însă mult până să intre la închisoare, datorită căilor de atac a hotărârii tribunalului.

24 iun. 2013, 15:57

Verdict dur în cazul fostului premier italian, Silvio Berlusconi, care a primit o pedeapsă grea în dosarul de abuz de funcţie şi sex cu o prostituată minoră, dosar poreclit „bunga-bunga” de către presa italiană, dpupă numele conspirativ al petrecerilor deşucheate pe care le dădea la reşedinţele sale din Italia, informează The Telegraph.

Abuzul de funcţie, de care a fost acuzat Berlusconi priveşte convorbirile telefonice pe care fostul premier italian le-a avut avut în mai, 2010, cu poliţia italiană din Milano, în favoarea unei minore marocane, Karima El Mahroug, cunoscută şi ca „Ruby”, pe numele ei de dansatoare la bară, pentru eliberarea acesteia din arest, după ce fusese acuzată că a furat.

Berlusconi era înspăimântat atunci că anchetatorii care urmau să o interogheze pe Ruby ar fi putut afla de la ea despre petrecerile aşa-numite „bunga-bunga”, la care veneau şi minore, ca Ruby.

El le-a spus atunci poliţiştilor că Ruby este „nepoata lui Hosni Mubarak”, fostul preşedinte egiptean, şi că va trebui să fie eliberată pentru a fi evitat un incident diplomatic, mai scrie publicaţia britanică.

Procororii care au anchetat cazul au aflat că aproximativ 30 de femei tinere, unele chiar din grupul media al magnatului italian, frecventau constant aceste petreceri unde se făcea striptease şi chiar sex în grup şi unde veneau şi minore.

De asemena, s-a aflat că ritualul acestor petreceri consta şi în faptul fetele obişnuiau să îi atingă lui Berlusconi zonele intime, iar el le „întorcea” aceste servicii, şi chiar le recompensa şi băneşte, cu mii de euro. Când a fost audiată în legătură cu toate aceste acuzaţii, marocanca Ruby a negat totul, de fiecare dată.

Avocaţii premierului italian vor declara apel la sentinţa primită de Berlusconi şi vor suspenda astfe executarea pedepsei primite. Dacă va pierde şi această fază, fostul premier italian mai are la îndemână un al doilea apel, în faza de recurs, care se va judeca la Curtea Supremă a Italiei.