Pensia infimă primită de Mihai Neşu după ce a rămas paralizat. Câţi bani primeşte lunar de la statul român şi de la cel olandez

Mihai Neșu a rămas paralizat în urma unui accident petrecut în urmă cu 12 ani, în timpul unui antrenament la Utrecht.

25 dec. 2022, 20:21
Pensia infimă primită de Mihai Neşu după ce a rămas paralizat. Câţi bani primeşte lunar de la statul român şi de la cel olandez
Ce pensie primește Mihai Neșu după ce a rămas paralizat în urmă cu 12 ani

Mihai Neșu, în vârstă de 38 de ani, s-a accidentat în timpul unui antrenament, când juca pentru Utrecht. Acesta a rămas paralizat și beneficiază de pensie atât din partea statului român, cât și din partea celui olandez.

Neșu s-a consacrat în România la Streaua, FCSB de acum, iar acum primește în fiecare lună, din partea statului o pensie în valoare de 100 de euro și o pensie de însoțitor de 300 de euro. Din partea Olandei primește lunar 3.000 de euro.

Citește și: Mihai Neşu, mărturisiri cutremurătoare de Crăciun. Ce lecţie de viaţă i-a oferit accidentul care l-a ţintuit în scaunul cu rotile

„Din păcate, când m-am întors în țară din Olanda, am zis că pot să rezist să fiu bine la mine în țară. Trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să nu mă afecteze.

Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască”, a declarat Mihai Neșu la Antena 3.

Viața fostului fotbalist s-a schimbat radical în ultimii ani și a cunoscut foarte multe persoane cu dizabilități care au probleme financiare.

„Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât le e de greu părinților lor să-i ajute și să le ofere toate condițiile. Plus că avem foarte multe familii care ne contactează cu diferite probleme pe care nu știu să și le vindece, probleme pe care nu poți să nu le sesisezi.

Citește și: Mirela Vaida, anunţ surprinzător după 13 ani de căsnicie. Ce se întâmplă cu cei trei copii ai vedetei

Sunt triste și sper să se îmbunătățească lucrurile în viitor. Eu nu mă pricep, nu știu ce s-ar putea face, dar e greu să fii și cu dizabilități și să nu ai sprijin din partea statului. În primul rând ar fi frumos ca personaele cu dizabilități să aibă un sprijin mai mare din punctul de vedere al traiului și tratamentului”, a adăugat Neșu.