Pensie minimă de 3000 de lei. Anunţul oficial făcut de ministrul Marius Budăi

Ministrul Muncii a vorbit despre majorarea salariului minim şi decalajul dintre acesta şi pensia minimă.

10 ian. 2023, 11:43
Pensie minimă de 3000 de lei. Anunţul oficial făcut de ministrul Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a fost întrebat luni seară, cât ar trebui să fie pensia pentru un trai decent în România.

„Este o întrebare foarte grea și am făcut greșeala o dată să răspund cu o cifră exactă. N-am să vă răspund cu o cifră, pentru că orice cifră voi spune eu acum cineva o să vină și o să spună că este prea mică sau este prea mare”, a răspuns ministrul Muncii.

„În concepția mea, dacă România și-ar permite astăzi, eu cred că pensia minimă în România ar trebui să fie aici, unde noi ne adresăm cu măsurile”, a spus Marius Budăi.Potrivit lui Marius Budăi, România își va permite o astfel de pensie minimă de 3000 de lei dacă o să aibă guverne responsabile.

Marius Budăi, anunţ despre creşterea salariului minim: „Aceste măsuri pot duce la creştere economică”

Voucherele pentru facturi, procedură horror de decontare. Românii au nevoie de multe documente şi drumuri la Poştă pentru a spera că primesc bani în martie sau aprilie
Marius Budăi, ministrul Muncii, a explicat pe ce s-a bazat atunci când a decis creşterea salariului minim şi cum va putea în timp această măsură să promoveze creşterea economică.

„Am onoarea să fiu prieten cu ministrul Muncii din Germania și mi-a trimis la un moment dat un studiu făcut în Germania de economiști de marcă care au arătat că în ultimii 10 ani  Germania a avut o politică abruptă a creșterii salariului minim.

Acel studiu a arătat că în Germania acea politică de creștere a salariului minim, mai agresivă puțin, a creat creșterea economică. Este un studiu pe care îl poate accesa oricine. Tot un guvern PSD, dacă vă aduceți aminte, în 2018 a instituit salariul minim în construcții. Cel care acum e 3.000 de lei brut.

Eu știu sigur și sunt convins că dialogul duce doar la progres și prin dialog putem rezolva problemele. Și am ajuns la această concluzie. Din cei 3.000 de lei vă readuc aminte că 200 de lei nu sunt taxați de către stat. Iată că și Guvernul a înțeles să vină cu un sprijin.

Cu precizarea că pentru viitorii seniori ai României, care acum sunt plătiți cu 3.000 de lei pensia se calculează la 3.000 de lei nu la 2.800 de lei.

Pensii 2023. Taloanele au fost tipărite greşit. Sute de mii de seniori vor primi banii reţinuţi ilegal în ianuarie la următoarea pensie

Marius Budăi, anunț despre creşterea salariului minim în construcții

Aici avem o altă fiscalizare. Atunci când am instituit în 2018 domeniul constructor, domeniu prioritar pentru următorii 10 ani în România, s-a făcut o altă fiscalizare pentru salariul minim.

Între timp, până aici, în acest an vreau să vă readuc aminte că am instituit același salariu de 3.000 de lei și în agricultură, și industria alimentară. Nu vreau să vă spun eu, din Guvern sau de la PSD, efectele.

Discutați cu cei din agricultură și cu cei de la industria alimentară sau discutați aici cu întreprinzătorii din construcții să vedeți ce plus valoare aduce acest lucru, pentru că le permite întreprinzătorilor în construcții să plătească mai bine acești salariați.

Şi aceste măsuri și acest tip de măsuri a dus la cele 100.000 de noi locuri de muncă din 2020″, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, în emisiunea Subiectiv