PENSII 2019. Ce se întâmplă cu pensiile românilor în aprilie! Anunţul controversat al Casei de Pensii privind plata restanţelor

PENSII 2019. Ce se întâmplă cu pensiile românilor în aprilie! Anunţul controversat al Casei de Pensii privind plata restanţelor făcut joi, oficialii spun că pensiile din luna aprilie pentru cei care au primit decizii de recalculare se achită în cuantumul anterior recalculării, ca apoi diferenţele să se primească acasă, prin intermediul factorilor poştali

RomaniaTV.net
04 apr. 2019, 14:22
PENSII 2019. Ce se întâmplă cu pensiile românilor în aprilie! Anunţul controversat al Casei de Pensii privind plata restanţelor

PENSII 2019. Casa Naţională de Pensii anunţă că, în luna aprilie, pensiile celor care au primit decizii de recalculare se achită în cuantumul anterior recalculării, iar diferenţele urmează să fie achitate, la domiciliul beneficiarilor, între 11-15 aprilie, prin intermediul factorilor poştali.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice precizează, referitor la achitarea drepturilor restante cuvenite în urma recalculării pensiilor pentru beneficiarii prevederilor Legii nr.221/2018 care au primit decizii de recalculare, că, în luna aprilie, pensiile celor care au primit deciziile de recalculare se achită în cuantumul anterior recalculării, urmând ca diferenţele reprezentând drepturi restante, calculate pentru perioada 1.10.2018 – 30.04.2019, să fie achitate, la domiciliul beneficiarilor, în intervalul 11.04.2019 – 15.04.2019, prin intermediul factorilor poştali.

PENSII 2019. Decizia a fost luată aând în vedere faptul că drepturile de pensie se achită, potrivit calendarului de plată, în intervalul 1 – 15 ale lunii în curs şi ţnând seama că deciziile de recalculare pentru persoanele care beneficiază de prevederile Legii nr.221/2018 au fost emise după tipărirea mandatelor aferente lunii aprilie a.c..

În cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu de factorii poştali şi au fost avizate pentru a se prezenta la Oficiul poştal, sumele reprezentând drepturile restante pot fi ridicate de la ghişeele poştale de care aparţin până în 17 aprilie, mai arată sursa citată.

PENSII 2019. Această modalitate de plată a diferenţelor se aplică atât pensionarilor care primesc drepturile prin Poşta Română, cât şi celor care primesc drepturile prin cont bancar.