Pensii 2022. ANAF taie tot, păţania unei pensionare din Argeş care s-a trezit cu contul gol: „M-aţi nenorocit!

O femeie din Pitești a dat în judecată ANAF pentru că a lăsat-o fără banii de medicamente sau mâncare fără o notificare prealabilă.

28 iul. 2022, 21:57
Pensii 2022. ANAF taie tot, păţania unei pensionare din Argeş care s-a trezit cu contul gol: „M-aţi nenorocit!

Pensii 2022. Georgeta Cârciumaru din Piteşti are o pensie de 1.500 de lei și trăiește clipe de coșmar după ce ANAF i-a pus poprire pe contul în care primește pensia. Iată de la ce ar fi pornit totul.

Femeia își caută de două săptămâni dreptatea la funcționarii de la Finanțe din Piteşti după ce contul său bancar a fost blocat.

Potrivit pensionarei, autorităţile fiscale nu i-au trimis nicio notificare privind vreo datorie şi un termen de plată şi i-ar fi pus direct poprire pe cont pentru niște cheltuieli de judecată. „Vreau să-mi spună clar ce am de plată şi să oprească din cuponul de pensie. Ei ce fac? Îmi blochează la Casa de Pensii, îmi opresc şi contul la bancă”, a povestit pensionara pentru ziarulargesul.ro.

Cu dovezile în mână femeia s-a dus la ANAF şi a cerut să-i deblocheze contul.

Pensii 2022. Guvernul Ciucă analizează creşterea pragului de neimpozitare a pensiilor. Ce pensii ar putea creşte în perioada următoare
„Şi-au bătut joc de mine, m-au trimis de la un ghişeu la altul să facă ei calculele să-mi dea o hârtie de care aveam nevoie pentru bancă.

Au stat 2 ore să se uite în calculator, apoi s-a dus la director care mi-a zis că nu se poate, că trebuie să mai vorbească cu colegii. I-am spus: gândește-te bine că m-ai nenorocit.

Eu trebuie să plătesc unde stau, am nevoie de medicamente”, a mai spus femeia decisă să îşi găsească dreptatea chiar şi în instanţă, mai ales că şi în primăvara acestui an a mai trăit o situaţie similară.

Pensii mai mari pentru anumite categorii de români. Adrian Câciu spune cine va scăpa de plata impozitelor. „Lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei”