Pensii 2022. Bani mai mulţi pentru pensionari din iulie. Anunţul care va bucura milioane de români

Pensionarii cu venituri lunare cumulate mai mici de 2.000 de lei vor primi, o singură dată, în luna iulie, un ajutor financiar de 700 de lei. Banii vor veni cu pensiile de luna viitoare.

19 iun. 2022, 09:08
Pensii 2022. Bani mai mulţi pentru pensionari din iulie. Anunţul care va bucura milioane de români

Bani mai mulţi pentru pensionari din iulie 2022. Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr.74/2022 se acordă o singură dată, în luna iulie, pensionarilor cu venituri lunare cumulate mai mici de 2.000 de lei, a anunţat Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Bani mai mulţi pentru pensionari din iulie 2022. Cine sunt românii care vor primi ajutorul de 700 de lei

Pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.

Citeşte şi: VOUCHERE SOCIALE de 250 de lei. Fără acest DOCUMENT nu se obţine ajutorul de la Guvern. De unde se ia şi cum se completează

Reprezentanţii Ministerului Muncii precizează că ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte.

Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022.

La stabilirea plafonului de 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie.

Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere/reşedinţa obişnuită în străinătate.

Citeşte şi: Pensii mai mari pentru români în iulie 2022. OUG privind un ajutor financiar de 700 lei pentru pensionari, adoptată de Guvern

Ajutorul financiar acordat în iulie 2022 nu intră în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite.