Pensii 2022. Cine sunt românii care vor primi mai mulţi bani după recalculare. Anunţul momentului

Preşedintele Casei de Pensii anunţă că pensionarii care au venituri mai mici decât alţii, chiar dacă au acelaşi stagiu de cotizare, ar urma să primească bani în plus după recalcularea pensiilor.

27 apr. 2022, 11:08
Pensii 2022. Cine sunt românii care vor primi mai mulţi bani după recalculare. Anunţul momentului
Pensii 2022. Cine va primi mai mulţi bani după recalculare

Pensii 2022. Sunt veşti bune pentru mii de pensionari care au venituri mici. După recalcularea pensiilor, aceştia ar putea primi bani în plus.

Pensii 2022. Anunţul momentului privind recalcularea pensiilor

Citeşte şi Pensii 2022, formula de calcul a pensiei. Verifică dacă şi cum îţi creşte pensia

Daniel Baciu, preşedintele Casei de Pensii, anunţă că pensionarii care au venituri mai mici decat altii, însă nu se deosebesc cu nimic in privinta stagiului de cotizare si a anilor de munca, ar urma să primească mai mulţi bani după recalculare. Vor fi cazuri în care pensia recalcutată va fi mai mare cu câteva sute de lei faţă de cea veche.

„Este vorba despre cei 22 de ani realizați în grupa a doua de muncă, aceștia sunt anii cotizați. La ei se adaugă un spor de ani în plus aferent grupei a doua de muncă, astfel încât, cu cei cinci ani de condiții normale realizate, ajunge la acest stagiu de 38 de ani, o lună și 29 de zile. Este tricoteur. In momentul de față, a ajuns la un punctaj mediu de 0,8164 pe care îl înmulțim cu valoarea actuală a punctului de pensie de 1586 de lei si veti obtine pensia actuala in plata.

Daca exista acelasi numar total de puncte, adica omul a avut acelasi stadiu de cotizare si a avut aceleasi remuneratii de-a lungul a 20 sau 30 de ani, trebuie sa aiba aceeasi pensie”, a spus Daniel Baciu pentru Antena3.

Cu toate acestea, sindicaliştii atrag atenţia că autorităţile trebuie să ia cât mai repede măsuri pentru a stopa inflația și a ajuta populația vulnerabilă.

„Nu poti să ai pensie decenta daca persoana activa este sub nivelul de trai decent. Avem 3 milioane de salariati care au salariile mai mici decat minimum de trai decent. Evident ca acesti salariati vor fi muritori de foame cand vor iesi la pensie”, avertizează liderul Cartel Alfa.

Recalcularea pensiilor ar urma să fie finalizată abia la finalul anului.

Citeşte şi Recalculare pensii 2022. Marius Budăi, anunţ de ultimă oră pentru pensionari: „Am spus foarte clar şi aşa şi facem”