EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţul momentului pentru români. Ar putea fi implementat un nou pachet de măsuri sociale

Ministrul Muncii a anunţat, miercuri seară, la România tv, că ar putea fi implementat un nou pachet de măsuri sociale. Marius Budăi a declarat că în această perioadă Guvernul trebuie să demonstreze solidaritate faţă de categoriile vulnerabile.

18 mai 2022, 22:09
EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţul momentului pentru români. Ar putea fi implementat un nou pachet de măsuri sociale
Ministrul Muncii: "Suntem foarte atenţi la ceea ce se întâmplă. Dacă va fi nevoie vom interveni"

Ministrul Muncii, anunţul momentului pentru români. Marius Budăi a anunţat la România Tv că dacă va fi nevoie, Guvernul va veni cu un nou pachet de măsuri sociale pentru sprijinirea românilor care fac parte din categoriile vulnerabile.

Ministrul Muncii: „Suntem foarte atenţi la ceea ce se întâmplă. Dacă va fi nevoie vom interveni”

Citeşte şi PENSII 2022. Vârsta de pensionare creşte pentru femei. Care este SINGURA excepţie

Ministrul Budăi a declarat că în această perioadă Guvernul trebuie să demonstreze solidaritate faţă de categoriile de cetateni vulnerabili.

„Romania este acum la un al doilea pachet de masuri, daca discutam si despre compensarea si platile pe care le-am facut doar prin Ministerul Muncii. Am platit 1,2 miliarde de lei pentru compensarea facturilor la energie si gaze naturale, bani pe care i-a pus Guvernul.

Suntem foarte atenti la ceea ce se întampla. Mai avem un program de care beneficiază 1,2 miliarde de români. Este vorba despre cei care primesc pachete cu alimente de baza. Pe viitor, daca va fi nevoie, cu siguranta vom interveni. Este momentul în care Guvernul trebuie să demonstreze solidaritate cu categoriile de cetateni vulnerabili.

La inceput de an am majorat pensiile cu 10 la suta şi pensia minima cu 20 la suta. Cu siguranta ca trebuie sa gandim masuri in continuare. Noi suntem la un al doilea pachet de masuri, care este compus si dintr-un pachet de sprijin pentru producatorii romani, pentru IMM-uri.

Suntem atenti la ceea ce se întampla si daca va fi cazul sa luam si alte masuri cetatenii sa fie siguri că acest Guvern este determinat sa fie in slujba cetateanului.

Astazi s-au aprobat in sedinţa de guvern două masuri: cea de compensare a pretului pe combustibil şi cei 200 de lei pe care angajatorul i-ar putea da in plus la salariu. Aceşti bani sunt nepurtatori de taxe. Astfel, angajatorii ar castiga fidelitatea angajatului. Acesti bani provin exact din cifra de afaceri a firmei respective”, a declarat Marius Budăi la România Tv.

Citeşte şi EXCLUSIV Pensii 2022. Ministrul Muncii, cel mai aşteptat anunţ pentru pensionari. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

Şi vecinii bulgari au decis să adopte o serie de măsuri sociale în valoare de un miliard de euro, menite să-i ajute pe cetăţeni să facă faţă mai uşor scumpirilor.

Bulgaria, măsuri anti-criză de un miliard de euro

– Pensiile, majorate în medie cu 20%

– Reduceri de taxe pentru familiile tinere

– TVA 0 la pâine timp de 12 luni

– TVA redus la 9% la încălzire și gaze naturale timp de 12 luni

– Reducere de 0,25 leva/l pentru benzină, motorină și GPL

 


loading...
Partenerii noștri