PENSII 2022. Scandalul pensiilor bubuie în Coaliţie. Cîţu refuză cererea lui Budăi de a renegocia PNRR

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat joi că nu este de acord cu renegocierea PNRR şi chiar este un punct asupra căruia nu va ceda în coaliţia de guvernare, pentru că ar însemna să pierdem 30 de miliarde de euro.

27 ian. 2022, 16:47
PENSII 2022. Scandalul pensiilor bubuie în Coaliţie. Cîţu refuză cererea lui Budăi de a renegocia PNRR

Afirmaţiile preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, vin în contextul în care PSD a afirmat de mai multe ori că PNRR ar trebui negociat, iar ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus punctual că procentul din PIB de 9,4% pentru bugetul de pensii, aşa cum este prevăzut în Planul de Rezilienţă, nu este suficient.

”Am spus partenerilor internaţionali, atunci când am negociat PNRR-ul, aceasta este forma finală, toată lumea s-a uitat acolo şi au fost de acord cu toţii, am semnat o formă finală a PNRR, şi am spus că nu vom reveni asupra lui. Şi atunci când am făcut această coaliţie, am intrat în coaliţie că nu vom reveni asupra PNRR, pentru că asta înseamnă să reiei toată procedura de negociere a PNRR, asta înseamnă că aruncăm la coş 30 de miliarde de euro”, a spus Cîţu.

El a continuat: ”Nu voi permite niciodată aşa ceva. PNRR-ul a fost negociat foarte bine, a fost printre cele mai bune rezultate, şi aţi văzut şi calificativele pe care le-a primit acest PNRR. Nu, PNL rămâne concentrat pe reforme mari, reforme care să împingă România în viitor, nu pe dispute foate mici, pe teme mici, declaraţii belicoase în spaţiul public”, a mai afirmat preşedintele PNL.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP: AUR, al doilea partid în preferinţele românilor. PSD rămâne pe primul loc

Cîţu a menţionat că PNL e interesat de reforma pensiilor, toate pensiile să fie trecute pe sistemul de contributivitate şi să fie sustenabile, să nu avem probleme în 2030 de plata pensiilor. ”Ne interesează reforma salarizării, toate veniturile din sistemul bugetar să fie legate de performanţă”, a mai arătat Cîţu, precizând că PNL mai doreşte şi reforma administraţiei publice.

”Avem majoritate, putem să facem aceste lucruri, care să împingă România în viitor”, a mai afirmat Cîţu, amintind şi proiectul România Educată.

El a arătat că deşi aceste proiecte sunt nepopulare pe termen scurt, PNL niciodată nu a dat înapoi şi nu a fugit.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, primele concluzii după întâlnirea Comitetului responsabil de coordonarea PNRR: „Am solicitat tuturor colegilor responsabilitate pentru a putea să fim în măsură să rezolvăm absorbţia fondurilor”


loading...
Partenerii noștri