Sondaj INSCOP: AUR, al doilea partid în preferinţele românilor. PSD rămâne pe primul loc

AUR a depăşit Partidul Naţional Liberal în preferinţele românilor, devenind astfel al doilea partid din România conform intenţiei de vot, arată un sondaj INSCOP realizat în luna ianuarie 2022. PSD se menţine pe primul loc.

27 ian. 2022, 15:59
Sondaj INSCOP: AUR, al doilea partid în preferinţele românilor. PSD rămâne pe primul loc

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, principalul partid care ar primi voturile românilor ar fi Partidul Social-Democrat (34,3%), urmat de Alianţa pentru Unirea Românilor (20,6%). AUR a depăşit Partidul Naţional Liberal, care ocupă locul al treilea în preferinţe (16,6%), conform unui sondaj INSCOP din ianuarie 2022.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, replici acide în scandalul cu Florin Cîţu. „Să depăşim zona de fandoseli. Încercările de a duce discuţiile în altă zonă mă lasă rece”

Uniunea Salvaţi România (USR) se află pe locul al patrulea cu 12,5%, urmat de UDMR cu puţin peste 4%.

Forţa Dreptei, partidul înfiinţat lui Ludovic Orban după plecarea din PNL, ar obţine 1,7% dinvoturi. Şi partidul lui Liviu Dragnea, Alianţa pentru Patrie (APP), care înregistrează 1% din voturi.

Citeşte şi: Florin Cîţu vrea pace în coaliţie. „Nu cred că îşi permite cineva din PSD să atace PNL”

„Deocamdată impactul este controlabil, dar problema riscă să devină o ameninţare majoră dacă relaţia dintre PSD şi PNL nu se va armoniza şi cele două partide nu vin cu soluţii în locul disputelor politice. După catastrofală criză politică de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor să audă de certuri politice”, a scris directorul Institutului INSCOP Research, Remus Ştefureac, pe Facebook.