PENSII 2022. Umilinţă pentru românii cu venituri mici: Pensia specială a fost majorată de trei ori

Pensia specială a fost majorată de trei ori mai mult, în timpul pandemiei, comparativ cu pensia medie a românilor obișnuiți.

07 iun. 2022, 08:12
PENSII 2022. Umilinţă pentru românii cu venituri mici: Pensia specială a fost majorată de trei ori

PENSII 2022.Pensia specială a fost majorată de trei ori mai mult, în timpul pandemiei, comparativ cu pensia medie a românilor „nespeciali”.  Claudiu Năsui, deputatul USR, susține faptul că pensia specială medie a crescut de peste trei ori mai mult comparativ cu pensia medie a românilor obișnuiți, în timpul pandemiei.

Pensii 2022. Schimbare majoră la pensie pentru milioane de români. Scade stagiul de cotizare, legea pensiilor se modifică total
El susține că pensia medie a crescut cu 397 de lei, în tim ce pensia specială a crescut cu 1.300 de lei.

„Numărul pensionarilor a scăzut cu aproximativ 60.000 de persoane. În acelaşi timp, ce să vedeţi, numărul pensionarilor speciali a crescut. Cu încă 300 de beneficiari. Cifra pare mică, dar e mare prin comparaţie cu scăderea numărului de pensionari în total. Ce este cel mai important, şi trebuie să ştim cu toţii, e că pensia specială medie în plata Casei Naţionale a crescut cu 1.300 de lei. De peste 3 ori mai mult decât pensia românilor obişnuiţi”, spune Năsui.

Pensii 2022. Dezastru pentru 5 milioane de pensionari, ce se întâmplă cu majorările promise în acest an

„Un lucru este cert: eliminarea pensiilor speciale este posibilă, și s-a mai întâmplat, dar politrucii PSD și PNL doar mimează eliminarea lor. Este și normal, tot ei sunt cei care le-au introdus în 2015-2016”, susține deputatul USR.

PENSII 2022. Ciolacu afirmă că pensiile vor fi majorate, ”conform legii”, la 1 ianuarie 2023 / Ce spune despre o eventuală creştere a pensiilor în acest an

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, afirmă că, de la 1 ianuarie anul viitor, pensiile vor fi majorare ”conform legii”. El menţionează că legea în acest sens trebuie respectată şi, întrebat dacă este posibilă o creştere a pensiilor în cursul acestui an, răspunde că nu s-a discutat acest aspect în coaliţie.

”Nu Ciolacu creşte pensiile, nu este o pomană pentru acei oameni, este o lege pe care o respectăm, exact cum am respectat şi Legea 153 (Legea salarizării unitare 153/2017, actul normativ în baza căruia a fost introdusă o majorare a cuantumului brut al salariilor de bază, soldelor, indemnizaţiilor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice – n.r.)”, a afirmat Marcel Ciolacu miercuri.

PENSII 2022. Întrebat dacă există posibilitatea ca o majorare a pensiilor să se facă şi în cursul acestui an, liderul social-democrat a răspuns: ”Nu am avut această discuţie în coaliţie”.