Pensii 2023. Când ajung pensiile mărite şi ajutoarele sociale la pensionari în ianuarie

Autorităţile statului au finalizat calculele şi s-a început deja tipărirea taloanelor de pensii care să cuprindă şi măsurile de spirjin financiar promise de Guvern.

12 dec. 2022, 13:01
Pensii 2023. Când ajung pensiile mărite şi ajutoarele sociale la pensionari în ianuarie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat luni, la Parlament că „deja la Casa Naţională de Pensii se lucrează la tipărirea cupoanelor”.

„Suntem pe început la tipărirea cupoanelor. Sâmbătă am închis ultimele calcule. Suntem deja pe început de tipărire și distribuire către Poşta Română pentru anul 2023, luna ianuarie a acestor cupoane de pensii cu sumele din măsurile de sprijin”, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi.

Citeşte şi: EXCLUSIV – Ministrul Muncii, veşti bune pentru românii beneficiari de vouchere sociale. Când intră banii pe card în decembrie

 

Când ajung pensiile în ianuarie 2023 la beneficiari

„Va fi ca în fiecare an, ştiţi cu deschiderea de conturi. O să fie ca în fiecare an, în perioada 3 – 4 ianuarie, cu o comprimare a timpului, astfel încăt în calendarul asumat. la fel cum s-a întâmplat şi anul acesta, ca în luna ianuarie să fie plătite pensiile. Am avut înțelegerea celor de la posta și le mulțumesc. Se va lucra și în weekend și seniorii o să primească pensiile acasă în calendarul stababilit”, a mai dat asigurări ministrul Muncii, Marius Budăi.

Citeşte şi: Voucherele de energie, capcană pentru pensionari. Un singur LEU în plus la pensii te lasă cu facturi uriaşe neplătite de stat

 

Pensii 2023. Ce va apărea pe talonul din ianuarie, detalii de la şeful Casei de Pensii

Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, a anunţat că s-a făcut recalcularea noilor pensii cu valoarea noului punct de pensie, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Mai mult, se fac calcule şi pentru stabilirea celor care vor primi bonusuri, pe lângă pensie, între 300 şi 500 de lei.

Alte ajutoare suplimentare pentru pensionari în lunile ianuarie 2023 şi octombrie 2023 sunt următoarele:

– 1000 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 de lei, inclusiv;

– 800 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 şi 2.000 de lei, inclusiv;

– 600 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 şi 3.000 de lei, inclusiv.

„Pe talonul de pensie din luna ianuarie 2023, pe lângă pensia majorată cu noua valoare a punctului de pensie, va apărea distinct şi acest ajutor financiar în sumă fixă. Poştaşul când va veni şi va achita pensia va da în luna ianuarie atât pensia, cât şi acest ajutor”, a explicat Daniel Baciu, preşedinte la Casa Naţională de Pensii Publice.