Pensii 2023. Când vin pensiile în iunie în contextul minivacanței de 1 iunie și Rusalii. Poștașii vor avea program special

Casa Nationala de Pensii a purtat discuții cu Posta Romana pentru plata pensiilor in luna iunie. Totul în contextul în care sunt mai multe zile libere. Astfel, postașii vor avea un program special, astfel încât banii să ajungă la pensionari. În paralel, se fac simulări pentru o noua creștere a pensiilor.

09 mai 2023, 12:57
Pensii 2023. Când vin pensiile în iunie în contextul minivacanței de 1 iunie și Rusalii. Poștașii vor avea program special

Poștașii vor avea program special la început de iunie astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile aferente acestei luni la timp. Deși bugetarii vor beneficia de o nouă minivacanță în intervalul 1 – 5 iunie, după ce guvenanții au stabilit ca vineri, 2 iunie, să fie zi liberă nelucrătoare, poștașii vor lucra pe 2 iunie.

Citește și: Pensii 2023. Marius Budăi a dat vestea cea mare privind majorările: „S-a trimis către Comisia Europeană oficial solicitarea”

”Noi avem conventie încheiată între CNPP si Compania Națională Posta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât si de distribuire a pensiilor. Este o problemă la sfârșitul lunii mai si inceputul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu seful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri. Am primit asigurări că vor incepe sa distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales ca plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 sa intram program normal. Noi, primele transe de bani le vom vira inca de la sfarsitul lunii mai sa aiba cash sa livreze pensiile incepand cu data de 2 iunie, vineri. Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat postal”, a declarat seful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

Pensii 2023. Totul despre recalcularea pensiilor! Cine este eligibil și de ce acte aveți nevoie