Pensii 2023. Cum afli cu un singur click când ieşi la pensie

Românii pot afla singuri, online, data aproximativă când vor ieşi la pensie în cazul în care nu sunt situaţii speciale.

01 apr. 2023, 13:10
Pensii 2023. Cum afli cu un singur click când ieşi la pensie

Pensii 2023. Când mă pot pensiona – este o întrebare care îi interesează pe mulţi români, fie că încă lucrează şi urmează să iasă la pensie, fie că deja s-au pensionat, dar anticipat.

Acum puteţi afla în mai puţin de un minut data la care vă puteţi pensiona, fie că e vorba de pensie anticipată, pensie anticipată parţial sau pensie pentru limita de vârstă.

Pensii 2023. Lovitură pentru milioane de români, vor ieşi cu 3 ani mai târziu la pensie
Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, să vă completaţi data naşterii şi sexul, apoi aflaţi data pensionării

Intră AICI pentru afla când ieşi la pensie

Recalcularea pensiei, un subiect intens discutat în această perioadă, poate fi cerută de români, printr-o solicitare, alături de câteva acte necesare.

Recalcularea pensiei se poate face în cazul celor care au realizat stagiul de cotizare după deschiderea dreptului de pensie pentru limita de vârstă, dar şi pentru persoanele care au mai lucrat și după ce au împlinit vârsta de retragere și au ieșit la pensie.

Carduri de energie 2023, anunţ important pentru românii cu pensii mai mici de 2000 de lei. Ce se întâmplă cu ajutorul de 1.400 de lei

Aşadar, după realizarea oricărui stagiu de cotizare după deschiderea drepturilor de pensie pentru limită de vârstă, se poate solicita recalcularea drepturilor de pensie.

Recalcularea pensiei pentru fiecare stagiu de cotizare de minimum 12 luni poate fi cerută de orice român.

Vechimea în muncă este unul dintre cei mai importanți factori atunci când vorbim de pensie. Vestea bună este că de acum o puteti verifica şi online.

Aşadar, pentru a afla ce vechime aveți, trebuie înainte de toate să aveți un cont online pe site-ul Casei Naționale de Pensii.

Pentru a vi-l crea, trebuie să completați un formular cu datele personale: nume, prenume, CNP, adresa de e-mail, de domiciliu, actul de identitate.

În 2035, femeile se vor pensiona la 65 de ani
În anul 2035, femeile se vor pensiona la 65 de ani, adică va fi egalizată acea vârstă de pensionare cu vârsta de pensionare a bărbaților.

Prin site-ul Casei Naționale de Pensii, oamenii pot afla, dacă introduc câteva date, anul în care se vor putea pensiona.