Pensii 2023. Marius Budăi, veste proastă pentru milioane de români, creşte vârsta de pensionare

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat miercuri, în audierile din Parlament pentru a prelua un nou mandat, că nu există din partea Ministerului Muncii niciun jalon ratat. Să pui într-un PNRR scris extrem de prost trei reforme atât de importante, una după alta, înseamnă că nu ai nicio noţiune despre ce înseamnă implementarea unei legislaţii, a mai spus ministrul către cei din guvernarea de dreapta.

14 iun. 2023, 16:31
Pensii 2023. Marius Budăi, veste proastă pentru milioane de români, creşte vârsta de pensionare

Pensii 2023. Marius Budăi spune că nu u există din partea Ministerului Muncii niciun jalon ratat, dar asta nu însemnă neapărat ceva bun pentru români deoarece unul dintre jaloane se referă la majorarea vârstei de pensionare.  „Toată această perioadă tranzitorie înseamnă și respectarea protecției asupra unei decizii ale Curții Constituționale, dar înseamnă și o respectare a independenței sistemelor și mai ales, o posibilitate de a lăsa perioada de tranziție astfel încât să nu existe bulversări mari, fie în sistemul de Apărare Ordine Publică, și siguranța Națională sau în Justiție.

Acestea sunt lucruri care îndreaptă sistemul către un sistemul contributiv și se va ajunge să avem și vârstă de pensionare crescută la 65 de ani, dar și raportarea la întreaga perioadă a veniturilor”, a declarat Marius Budăi.

Marcel Ciolacu și-a dat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților

Creștem vârsta de pensioare pentru toate categoriile la 65 de ani. Nu exista din partea Ministerului Muncii niciun jalon ratat. Toate cererile de plată sunt în termen. Nu există niciun jalon ratat, la fel cum nu există nicio restanță în implementarea PNRR.

Îmi asum ca până la sfârșitul anului, hub-ul de servicii va fi implementat Angajare de personal suplimentar, însă, cu siguranță se va face o analiză pe fiecare minister și să facem această realocare eficientă. Dacă nu, vedem ce soluții avem„, a mai declarat Marius Budăi.

Pensii 2023. Marius Budăi a primit miercuri un aviz favorabil în Parlament pentru al doilea mandat la Ministerul Muncii, cu 38 de voturi ”pentru” şi 13 împotrivă. El a afirmat că

Marcel Ciolacu a anunțat prioritățile Guvernului PSD + PNL: „Convingem românii plecați să se întoarcă în țară!”

Ministrul Muncii a anunţat în cadrul audierii că se înregistrează un plus de 220.000 de noi locuri de muncă care au fost create şi puse la dispoziţia cetăţenilor.

Marius Budăi a anunţat că programul de guvernare updatat vine cu cinci priorităţi, care vor fi îndeplinite prin 15 obiective principale de guvernare. ”Priorităţile sunt reforma sistemului de pensii şi reforma sistemului de salarizare”, a spus ministrul. Budăi a mai spus că o altă prioritate o reprezintă persoanele cu dizabilităţi.

Ministrul a prezentat cele 15 obiective principale de guvernare: politici corecte şi eficiente vizând pensiile, modernizarea sistemului de salarizare din sistemul public, modernizarea asistenţei sociale, politici active de stimulare şi ocupare, digitalizarea serviciilor publice, reducerea deficitului forţei de muncă, creşterea ratei de participare a femeilor pe piaţa muncii, creşterea ratei de participare la formare profesională, pentru un loc de muncă decent, dezvoltarea de servicii sociale pentru persoane vârstnice, pentru persoanele fără adăpost.

 

Marius Budăi a anunţat că doreşte să dezvolte un sistem naţional de management privind dizabilitatea şi consolidarea serviciilor de servicii publice pentru persoane cu dizabilităţi. ”Ne încadrăm până în toamnă cu ceea ce înseamnă digitalizarea dosarelor”, a mai spus Budăi.