Pensii 2023. Veşti proaste pentru 5 milioane de seniori, poştaşii ajung cu întârziere în iunie din cauza minivacanţei de Rusalii 2023

Pensiile ar putea să întarzie în luna iunie, anunţă presedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, din cauza minivacanţei de Rusalii.

27 mai 2023, 22:39
Pensii 2023. Veşti proaste pentru 5 milioane de seniori, poştaşii ajung cu întârziere în iunie din cauza minivacanţei de Rusalii 2023

Pensii 2023. Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat în sâmbătă seara la o televiziune de știri cum vor veni pensiile în luna iunie.

„Noi avem o convenție încheiată cu Compania Națională Poșta Română unde avem niște termene foarte clare atât privind plata sumelor necesare pentru achitarea pensiilor către Compania Națională de Poștă, cât și achitarea acestor pensii către beneficiarii noștri, pensionari.

După cum bine știți începând cu prima zi a fiecărei luni, noi începem deja să achităm pensiile către pensionari. Într-adevăr este o situație excepțională generată de aceste zile.

Pensii 2023. Anunţul zilei pentru milioane de seniori care aşteaptă banii în iunie. Atenţie la taloanele mov
Am luat legătura cu Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan și mi-a garantat că pe data de 2 iunie, factorii poștali lucrează, astfel prima zi de achitare a pensiilor este de 2 iunie și după aceea, intrăm de pe 6 iunie, începem în calendarul normal prevăzut de convenția încheiată, de achitare a pensiilor”, a anunțat Daniel Baciu.

Pensii 2023. Totodată, el a anunțat că pensiile care vor veni pe card, nu vor avea întârzieri. „Aceste pensii achitate la cont se fac foarte repede, practic se fac pe cale electronică și aici nu avem absolut nici o întârziere. Într-o singură zi se achită toate pensiile pentru beneficiarii care au optat pentru această modalitate de plată”, a adăugat Președintele Casei de Pensii.

Greva profesorilor se prelungeşte. Sindicatele îţi menţin solicitarea de majorare a salariilor cu 25%. Funeriu: „În ăştia nouă ani li s-au livrat profesori cu cuţitul la beregată. Ăsta este rezultatul a nouă ani de România Educată”

Pensii 2023. Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat, recent, că printre principiile agreate cu reprezentanţii Comisiei Europene în discuţiile de la Bruxelles, se numără creşterea treptată a vârstei de pensionare pentru toţi românii până la vârsta de 65 de ani. De asemenea, a fost agreată şi eliminarea unor pensii speciale, iar pensia va fi calculată raportat la întreaga perioadă de muncă, nu doar la ultimii ani de activitate, atunci când salariile sunt mai mari. Social-democratul a mai precizat că a primit dispoziţii ca până miercuri să fie scrise toate amendamentele, astfel încât să poată fi depuse joi în Parlament.