Pensii 2024. Marius Budăi: „Când PSD anunţa majorarea pensiilor, cei din PNL îmi cereau demisia”

PNL a lansat în spaţiul public majorarea la 3.000 de lei a pragului de la care să nu mai fie impozitate pensiile în România.

30 ian. 2024, 14:24
Pensii 2024. Marius Budăi: „Când PSD anunţa majorarea pensiilor, cei din PNL îmi cereau demisia”
EXCLUSIV| Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile românilor înainte de Paște

Pensii 2024. Deputatul PSD Marius Budăi a precizat, marţi, că se bucură că PNL a înţeles, în sfârşit, ce înseamnă social-democraţia, şi în special că a înţeles ce înseamnă grija faţă de părinţi şi bunici.

„Înţeleg, din spaţiul public, că PNL propune majorarea pragului de la care să nu fie impozitate pensiile. Personal, mă bucur foarte mult că PNL a înţeles, în sfârşit, ce înseamnă social-democraţia şi că aderă la principiile social-democrate, care au ca pilon principal grija faţă de om şi în această speţă, grija faţă de părinţii şi bunicii noştri”, a scris Marius Budăi, marţi pe Facebook.„Totuşi, nu pot uita că, atunci când eu propuneam viziunea PSD de majorare a pensiilor, erau colegi din PNL care îmi cereau demisia”, a continuat fostul ministru al Muncii.

„Nu pot uita că erau cât pe ce să nu voteze noua Lege a pensiilor pentru că prevedea majorări, sau nu pot uita că au făcut parte şi chiar au avut prim-ministru în guvernul din 2021, când nu au acordat niciun leu majorare la pensii. Mă bucur, totuşi, că au ieşit din logica anului 2010, când vedeau doar tăieri de pensii şi au introdus impozitarea pensiilor!”, a mai spus Budăi.

Pensii 2024. Ciolacu şi Câciu comentează propunerea PNL ca pragul pentru neimpozitarea pensiilor să crească la 3.000 de lei: „Să vedem dacă scenariul e sustenabil”

Premierul Marcel Ciolacu spune că eliminarea impozitării pensiilor sub 3000 de lei este posibilă doar dacă scenariul este sustenabil.

„Să vedem scenariul și să vedem dacă e sustenabil”, spune Marcel Ciolacu despre posibilitatea eliminării impozitării pensiilor sub 3000 de lei.

El precizează că liberalii nu i-au prezentat această propunere. „Eu mă bucur că am reușit în șase luni să aduc un echilibru macroeconomic în România. Sub nicio formă nu o să iau măsuri să stric tot ce am construit”, încheie Ciolacu, potrivit Mediafax.

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, susține că tocmai cei de la PNL au pus impozite asupra pensiilor, în anul 2010.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP – PNL pe locul doi în intenţia de vot a românilor, peste AUR. PSD este lider detaşat, Şoşoacă face pragul cu propriul partid

”Să vină cu un impact bugetar, să vedem despre ce e vorba. Dar mai întâi să ne spună cineva, cine a introdus impozitarea pe pensii. Îmi aduc aminte că impozitarea pensiilor a fost introdusă în 2010, atunci când CCR a decis că pensiile nu pot fi tăiate, iar Guvernul Boc a pus impozitul pe pensii”, a spus Adrian Câciu.

El a fost întrebat şi dacă ar putea guvernul să susţină o astfel de măsură.

”Nu sunt ministrul de Finanţe, dacă ministrul de finanţe prezintă modul în care se pot recupera veniturile care să spunem n-ar mai ajunge la bugetul de stat, de ce nu? Până la urmă ăsta este scopul nostru, să găsim soluţii pentru oameni”, a spus Câciu.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: ”Nu vom lua niciodată decizii decât asumate”