Pensii 2024. Marius Budăi: „Când PSD anunţa majorarea pensiilor, cei din PNL îmi cereau demisia”

PNL a lansat în spaţiul public majorarea la 3.000 de lei a pragului de la care să nu mai fie impozitate pensiile în România.
Filip Stan
30 ian. 2024, 14:24
Pensii 2024. Marius Budăi:
EXCLUSIV| Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile românilor înainte de Paște

Pensii 2024. Deputatul PSD Marius Budăi a precizat, marţi, că se bucură că PNL a înţeles, în sfârşit, ce înseamnă social-democraţia, şi în special că a înţeles ce înseamnă grija faţă de părinţi şi bunici.

„Înţeleg, din spaţiul public, că PNL propune majorarea pragului de la care să nu fie impozitate pensiile. Personal, mă bucur foarte mult că PNL a înţeles, în sfârşit, ce înseamnă social-democraţia şi că aderă la principiile social-democrate, care au ca pilon principal grija faţă de om şi în această speţă, grija faţă de părinţii şi bunicii noştri”, a scris Marius Budăi, marţi pe Facebook.„Totuşi, nu pot uita că, atunci când eu propuneam viziunea PSD de majorare a pensiilor, erau colegi din PNL care îmi cereau demisia”, a continuat fostul ministru al Muncii.

„Nu pot uita că erau cât pe ce să nu voteze noua Lege a pensiilor pentru că prevedea majorări, sau nu pot uita că au făcut parte şi chiar au avut prim-ministru în guvernul din 2021, când nu au acordat niciun leu majorare la pensii. Mă bucur, totuşi, că au ieşit din logica anului 2010, când vedeau doar tăieri de pensii şi au introdus impozitarea pensiilor!”, a mai spus Budăi.

Pensii 2024. Ciolacu şi Câciu comentează propunerea PNL ca pragul pentru neimpozitarea pensiilor să crească la 3.000 de lei: „Să vedem dacă scenariul e sustenabil”

Premierul Marcel Ciolacu spune că eliminarea impozitării pensiilor sub 3000 de lei este posibilă doar dacă scenariul este sustenabil.

„Să vedem scenariul și să vedem dacă e sustenabil”, spune Marcel Ciolacu despre posibilitatea eliminării impozitării pensiilor sub 3000 de lei.

El precizează că liberalii nu i-au prezentat această propunere. „Eu mă bucur că am reușit în șase luni să aduc un echilibru macroeconomic în România. Sub nicio formă nu o să iau măsuri să stric tot ce am construit”, încheie Ciolacu, potrivit Mediafax.

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, susține că tocmai cei de la PNL au pus impozite asupra pensiilor, în anul 2010.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP – PNL pe locul doi în intenţia de vot a românilor, peste AUR. PSD este lider detaşat, Şoşoacă face pragul cu propriul partid

”Să vină cu un impact bugetar, să vedem despre ce e vorba. Dar mai întâi să ne spună cineva, cine a introdus impozitarea pe pensii. Îmi aduc aminte că impozitarea pensiilor a fost introdusă în 2010, atunci când CCR a decis că pensiile nu pot fi tăiate, iar Guvernul Boc a pus impozitul pe pensii”, a spus Adrian Câciu.

El a fost întrebat şi dacă ar putea guvernul să susţină o astfel de măsură.

”Nu sunt ministrul de Finanţe, dacă ministrul de finanţe prezintă modul în care se pot recupera veniturile care să spunem n-ar mai ajunge la bugetul de stat, de ce nu? Până la urmă ăsta este scopul nostru, să găsim soluţii pentru oameni”, a spus Câciu.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: ”Nu vom lua niciodată decizii decât asumate”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!