Pensii iunie 2024. Veste proastă pentru seniori, banii ajung cu întârziere de 40 de zile pe card

Pensiile aferente lunii iunie 2024 vor fi virate în conturile seniorilor români într-un interval de timp mai mare decât de obicei, deoarece în mai plata a fost decalată de Paşte.
Filip Stan
11 mai 2024, 21:11
Pensii iunie 2024. Veste proastă pentru seniori, banii ajung cu întârziere de 40 de zile pe card

Pensii iunie 2024. Seniorii s-au bucurat de bani de sărbătorile pascale, dar cei care nu au fost cumpătaţi riscă să rămână fără bani până la următoarea plată. Potrivit informațiilor oferite de Casa Națională de Pensii Publice, banii vor fi virați în conturi în data de 12, dar nu mai târziu de 13 a lunii iunie. Aceasta se datorează faptului că plata pentru luna în curs a fost efectuată mai devreme, înainte de Paște și de 1 Mai.

Seniorii României au primit pensiile aferente lunii mai înainte de Sărbătorile Pascale, datorită unui proiect de Hotărâre de Guvern și un Memorandum inițiate pentru această devansare a plăților. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat efortul susținut al tuturor celor implicați în acest proces, pentru ca drepturile bănești să ajungă la pensionari cât mai repede.Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a făcut o serie de precizări legate de devansarea plății pensiilor către seniorii români. Aceasta a subliniat importanța efortului comun al instituțiilor implicate în asigurarea unei plăți rapide și eficiente a pensiilor, în special în contextul Sărbătorilor Pascale.

Devansarea plății pensiilor înainte de sărbătorile de Paște a reprezentat un efort susținut din partea Ministerului Muncii, Casei Naționale de Pensii Publice, caselor teritoriale de pensii, băncilor comerciale și reprezentanților Poștei Române. Acest efort a fost făcut pentru a veni în sprijinul pensionarilor și pentru a le asigura accesul rapid la drepturile lor bănești.

Pensii iunie 2024. Cu toate acestea, această măsură a guvernului a venit și cu un dezavantaj semnificativ: beneficiarii vor trebui să aștepte mai bine de 40 de zile până la următoarea plată.

EXCLUSIV Pensii 2024. Simona Bucura-Oprescu: „Grupele speciale de muncă rămân până în 2035”

În contextul în care mulți pensionari trăiesc cu venituri extrem de mici, aproape de pragul subzistenței, această perioadă prelungită fără venituri va determina unii bătrâni să se împrumute pentru a-și asigura supraviețuirea. Au primit în avans pensiile pentru luna mai Oamenii care au cheltuit majoritatea pensiilor primite în avans pentru a se bucura de sărbătorile pascale vor trebui acum să gestioneze resursele rămase cu mare grijă.

De altfel, distribuirea în avans a pensiilor poate fi benefică doar pe termen scurt, dar generează presiuni financiare pe termen lung. În iunie, pensionarii își vor primi plățile pe card la data de 12, cel târziu 13 iunie, iar cei care primesc pensia prin Poșta Română ar trebui să aștepte vizita poștașului în zilele următoare. Pensionarii au opțiunea de a alege dacă vor să-și primească pensia prin mandat poștal la domiciliu sau într-un cont bancar deschis la una dintre băncile partenere.

Pensii recalculate de la 1 septembrie

Unul dintre cele mai așteptate momente ale anului 2024 în ceea ce privește pensiile este data de 1 septembrie, când pensionarii vor primi sumele revizuite în urma recalculării pensiilor. Totuși, acest proces nu va aduce beneficii considerabile tuturor pensionarilor. Există și cazuri în care recalcularea nu va duce la o majorare, ceea ce ar putea genera dezamăgiri pentru unii bătrâni. Procesul de evaluare a pensiilor este aproape finalizat, potrivit șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu, care a precizat că acesta este încheiat în proporție de 99,9%. „Noi deja avem procesul de evaluare finalizat 99,9 la sută. 150 de mii de dosare mai avem din 1,4 milioane. Procesul de evaluare se va finaliza. Colegii fac softul, emitem taloanele. Avem un calendar foarte clar. Nu avem întârzieri. De la 1 septembrie vor primi pensiile calculate”, a explicat Baciu.

Acest efort de recalculare a pensiilor urmărește să asigure o distribuire mai echitabilă a veniturilor către pensionari, dar efectele reale vor depinde în mare măsură de situația economică generală și de politicile de susținere a celor cu venituri mici. O mare parte a pensionarilor continuă să trăiască într-o situație precară, chiar și cu recalculările planificate, și vor trebui să se bazeze pe alte forme de sprijin sau să-și gestioneze resursele foarte atent. În concluzie, plata în avans a pensiilor din mai a oferit un răgaz financiar pensionarilor pentru a se bucura de sărbătorile de Paște, dar această măsură a creat și un gol semnificativ de venituri până la următoarea tranșă din iunie.

În plus, recalcularea pensiilor programată pentru septembrie ar trebui să aducă beneficii pentru mulți pensionari, însă nu toți vor primi creșteri substanțiale. Continuarea unei politici de sprijin pentru pensionari rămâne esențială, deoarece mulți dintre ei se confruntă cu greutăți economice și își pot vedea resursele diminuate în această perioadă de așteptare prelungită.

Pensii 2024. S-a dat legea care te poate lăsa făra pensie: cine e în pericol să rămână fără bani de întreținere și jucării la nepoți
Fiecare pensionar are dreptul de a alege modul în care dorește să primească pensia lunară. Aceasta poate fi primită fie pe card, fie prin mandat poștal, la domiciliul beneficiarului. Alegerea modalității de primire a pensiei poate influența timpul necesar pentru ca banii să ajungă la pensionar, motiv pentru care este important ca seniorii să fie informați și să aleagă varianta care li se potrivește cel mai bine.

În concluzie, pensiile aferente lunii iunie 2024 vor fi virate în conturile seniorilor români în data de 12, dar nu mai târziu de 13 a lunii. Devansarea plății a avut loc în urma Sărbătorilor Pascale, iar fiecare pensionar poate alege modalitatea de primire a pensiei lunare în funcție de preferințele sale. Este important ca instituțiile implicate să asigure o comunicare clară și eficientă pentru a facilita accesul rapid al pensionarilor la drepturile lor bănești.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Poliția strânge noi probe în dosarul „antrenorului de genii” acuzat de viol asupra unui minor
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!