Pensii MAJORATE pentru peste 5 MILIOANE de PENSIONARI. Cu cât cresc SALARIILE românilor din 2016

Guvernul se pregăteşte să majoreze pensiile cu 5% chiar din ianuarie 2016. Şi nu este singura modificare prin care milioane de pensionari vor primi bani mai mulţi. Totodată, salariul minim pe economie va fi şi acesta mărit din 2016 în două tranşe.

24 sept. 2015, 14:15

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat că pensiile vor fi majorate de la anul cu 5% pentru toţi pensionarii, cu toate că premierul Victor Ponta anunţase că este posibil ca indexarea să fie ceva mai mică în acest an.

Citeşte şi: Victor Ponta, anunţ pentru pensionari. Ce MODIFICĂRI se fac la legea PENSIILOR

„Am finalizat calculele în ceea ce priveşte valoarea punctului de pensie pentru 2016. Mai exact, cei 5,3 milioane de pensionari vor avea pensia mărită cu 5%. Prin aplicarea formulei rezultă o creştere cu 4,31%, dar, ca urmare a măsurilor care au dus la creştere economică, avem posibilitatea de a acorda o creştere a tuturor cu 5%. Practic, valoarea punctului de pensie, care este azi 830 de lei, va ajunge la 866 de lei” a declarat ministrul Rovana Plumb pentru România TV.

 

Ministrul a precizat că impozitarea pensiilor se va face de la 1.050 de lei din 2016 şi că salariul minim pe economie va creşte de la anul în două tranşe. „Am finalizat şi aici toate studiile necesare în ceea ce priveşte centura de siguranţă a celor care se află pe piaţa muncii şi care lucrează salariul minim pe economie începând cu ianuarie 2016 va fi de 1200 d lei, iar de la jumătatea anului de 1.300 de lei”, a conchis ministrul Muncii.