PENSII PRIVATE. Ce se întâmplă cu banii de la Pilonul II. Milioane de români vor fi afectaţi

Pro România vrea să depună un proiect legislativ prin care să se poată folosi banii din Pilonul II de pensii private pentru combaterea coronavirusului. Propunerea vine ca parte a unui pachet de 15 condiţii impuse de partidul condus de Victor Ponta pentru prelungirea stării de urgenţă.

16 apr. 2020, 04:48
PENSII PRIVATE. Ce se întâmplă cu banii de la Pilonul II. Milioane de români vor fi afectaţi

Pro România a anunţat recent că a luat decizia iniţierii unui proiect legislativ privind redirecţionarea sumelor colectate la Pilonul II de pensii, începând cu data de 1 mai 2020, într-un fond special pentru combaterea coronavirusului, pentru o perioadă de 12 luni ce poate fi prelungită prin lege, în situaţia menţinerii crizei economice.

„A fost luată decizia iniţierii unui proiect legislativ privind redirecţionarea sumelor colectate la Pilonul II de pensii, începând cu data de 1 mai 2020, într-un fond special pentru combaterea coronavirusului, pentru o perioada de 12 luni ce poate fi prelungită prin lege, în situaţia menţinerii crizei economice.

Banii vor fi administraţi de Guvern pentru finanţarea serviciilor medicale, a medicamentelor, echipamentelor de protecţie, a altor dispozitive sau echipamente medicale şi a materialelor care pot fi utilizate pentru prevenirea, limitarea, tratarea şi combaterea COVID 19.

De asemenea, fondul poate fi folosit pentru investiţii în construirea, extinderea, modernizarea şi dotarea de spitale, secţii şi alte tipuri de unităţi sanitare sau pentru achiziţionarea de aparatură medicală”, informează partidul.

Fondurile de pensii private obligatorii au 7,423 milioane de participanți. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuții pentru 7,298 milioane de participanți.

Citeşte şi Cât costă tratamentul pentru o persoană infectată cu COVID-19