PENSII. Raluca Turcan, anunț îngrijorător: „Atât de tare va scădea puterea de cumpărare, încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei”

Puterea de cumpărare va scădea atât de mult încât ce se cumpără acum cu 500 de lei atunci se va cumpăra cu 1.500 de lei, a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii.

09 iun. 2021, 23:20
PENSII. Raluca Turcan, anunț îngrijorător: „Atât de tare va scădea puterea de cumpărare, încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei”

PENSII. Puterea de cumpărare va scădea atât de mult încât ce se cumpără acum cu 500 de lei atunci se va cumpăra cu 1.500 de lei, a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii.

„Atât de tare va scădea puterea de cumpărare încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei. Asta se va întâmpla până în 2030-2035”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii, miercuri seara, la România Tv.

PENSII. În ceea ce privește cumulul pensiei cu salariul de la stat, Raluca Turcan a declarat că nu va exista o obligativitate și că românii care se vor simți în putere să muncească după pensionare vor putea face acest lucru.

„Fără cumul între pensie şi salariu la stat. E vorba despre o opţiune. Niciun fel de obligativitate. Toate vehiculaţiile (sic!) care s-au făcut în spaţiul public nu au nicio treabă cu realitatea. Practic, o persoană ajunsă la vârsta de pensionare dacă se consideră în continuare în putere poate să opteze să rămână în activitate.

În România, situaţia este următoarea: speranţa de viaţă la naştere e sub media europeană. Speranţa de viaţă la pensionare e sub media europeană. Calitatea vieţii active este sub media europeană. Noi nu suntem de acord, ca guvernanţi, să creştem vârsta de pensionare, ci să încercăm să stimulăm rămânerea în activitatea profesională, tinzând, prin toate măsurile pe care le luăm, la creşterea calităţii vieţii profesionale. Avem în vedere stimulente pentru menţinerea în activiatea profesională”, a declarat Raluca Turcan.

PENSII. Raluca Turcan: „Sistemul de pensii publice este retrograd. În momentul de faţă nu mai este sustenabil”

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat miercuri, la România TV, despre condiţiile în care nu va mai fi permis cumulul dintre pensie şi salariu.

„Fără cumul între pensie şi salariu la stat. E vorba despre o opţiune. Niciun fel de obligativitate. Toate vehiculaţiile (sic!) care s-au făcut în spaţiul public nu au nicio treabă cu realitatea. Pratic, o persoană ajunsă la vârsta de pensionare dacă se consideră în continuare în putere poate să opteze să rămână în activitate”, a declarat Raluca Turcan în interviul acordat jurnalistei Lili Ruse.

 


loading...
Partenerii noștri