PENSII SPECIALE 2021. Raluca Turcan: Cea mai mare pensie specială este de 79.000 de lei

PENSII SPECIALE 2021. Raluca Turcan a declarat că sistemul de pensii speciale a adus inechităţi în România, precizând că cea mai mare pensie specială pe care o încasează un român este de 79.000 de lei, în timp ce cea mai mică pensie din sistemul public este de doar 800 de lei.

08 iun. 2021, 10:15
PENSII SPECIALE 2021. Raluca Turcan: Cea mai mare pensie specială este de 79.000 de lei

PENSII SPECIALE 2021. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a dezvăluit care este cea mai mare pensie specială din România este în valoare de 79.000 de lei.

PENSII SPECIALE 2021. Anunţul ministrului Muncii

Citeşte şi Pensii 2021. Raluca Turcan anunţă bomba cu ceas în sistemul de pensii: Deficitul este de 16,7 miliarde de lei

„În privința pensiilor speciale, aici există șase mari categorii de pensii speciale. Văd că s-a declanșat o campanie din partea PSD- de ce nu face Ministerul Muncii nimic cu pensiile speciale. Înainte de a spune ce facem cu pensiile speciale, vreau să știți că toate modificările la pensiile speciale au fost făcute de către PSD de la statutul magistraților în 2004, în 2015 statutul deputaților și senatorilor adică pensiile parlamenatarilor, în 2015 pensiile diplomaților, în 2016 pensiile Curții de Conturi și după aceea pensiile personalului aeronautic.

Toate aceste legi speciale sunt  făcute de către PSD. De ce? Pentru că au fost diferite grupuri de influență, nu discut acum dacă sunt potrivite sau nepotrivite.

Cert este că sistemul de pensii speciale a adus inechități în România. Cea mai mare pensie într-un sistem de pensii speciale este de 79.000 de lei în timp ce cea mai mică pensie pensie din sistemul public de pensii este de 800 de lei”, a precizat Raluca Turcan la B1.

Citeşte şi Pensii speciale 2021. Ludovic Orban a făcut anunţul: Ce se întâmplă cu pensiile speciale pentru primari

Pensii 2021. Ce se întâmplă cu pensiile mici în România. Florin Cîţu a făcut anunţul: Nu vom mai permite asta

Florin Cîţu vine cu un nou anunţ dspre pensiile românilor. Premierul a declarat, joi, că prioritatea principală este ca pensiile mici să crească.

„Sunt nişte principii acolo. Formularea corectă este următoarea: cheltuielile vor rămâne la nivelul similar al anului, nu spunem că vor fi îngheţate. Cuvântul este similar. Spunem că este o prioritate să creştem pensiile mici, nu spunem că celelalte nu vor creşte.

Vă garantez că nu se va întâmpla. Nu vom avea creşteri ad-hoc de pensii. Nu vom mai permite să vină cineva să spună: anul acesta vom creşte pensiile cu 70% că aşa vreau eu fără niciun fel de analiză şi studiu de sustenabilitate.

Caledarul. Avem aprobarea în Guvern a legii privind sistemul public de pensii în trimestrul 2 din 2022, aici e borna. Adoptarea în Parlament a noii legi privind sistemul de pensii în trimestrul 4 din 2022. Noua lege privind sistemul de pensii intră în vigoare în primul trimestru din anul 2023.

Acestea sunt ţintele de care ne vom ţine şi acum intrăm în dezbaterea proiectelor. Procedura prin care vom avea aceste legi va fi foarte transparentă.”, a spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu spunea la începutul lunii iunie că în 15 ani nu va mai avea cine să plătească pensiile şi că o soluţie în acest sens este Legea Pensiilor, pentru a elimina riscul de nesustenabilitate.