Pensiile ajung cu întârziere în decembrie. Cine sunt persoanele afectate

Pensionarii vor primi pensiile, în luna decembrie, cu câteva zile de întârziere. Asta din cauza minivacanței de 1 Decembrie și a faptului ca angajații din sistemul de stat nu lucrează.

22 nov. 2023, 12:42
Pensiile ajung cu întârziere în decembrie. Cine sunt persoanele afectate

Situația pensiilor este una puțin mai specială în luna decembrie și asta din cauza faptului că, la sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie, angajații din România vor avea minivacanța de Ziua Națională. De asemenea, este și sărbătoarea de Sfântul Andrei, iar angajații de la stat nu vor munci în aceste două zile.

Citește și: Ghișeele Caselor de Pensii, ITM-urilor și AJOFM-urilor se închid pentru două ore! Angajații intră în grevă de avertisment

În mod normal, plata pensiilor începe cu data de întâi a fiecărei luni. Însă, nu și în ultima lună din an, căci vineri, 1 decembrie, este Ziua Națională a României. Urmează două zile libere de weekend, iar angajatii își vor relua activitatea luni, 4 decembrie.

Citește și: Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră pentru pensionari! ”Adevărul este unul singur: în 2024 pensiile românilor vor crește”

Cu toate acestea, președintele Casei Naționale de Pensii da asigurări ca absolut toți pensionarii își vor primi pensiile până la sărbătorile de iarnă. Poștașii vor munci la foc continuu, astfel încât sa ajungă la toți pensionarii. Daniel Baciu a mai transmis ca viramentele de bani către Poșta Română și alte bănci se fac începând cu 20 noiembrie. Ca atare, banii de pensii există, potrivit România TV.