Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră pentru pensionari! ”Adevărul este unul singur: în 2024 pensiile românilor vor crește”

Ministrul Muncii a afirmat luni că noua Lege a pensiilor adoptată de Camera Deputaților corectează inechitățile din sistem. Simona Bucura Oprescu a subliniat că reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România.

20 nov. 2023, 22:29
Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră pentru pensionari! ”Adevărul este unul singur: în 2024 pensiile românilor vor crește”
Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră pentru pensionari!

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră pentru pensionari! Ministrul Muncii a ținut să precizeze că adoptarea noii legi a pensiilor este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România.

Citește și Ministrul Muncii: „Fiecare român va avea o pensie mai bună în 2024!” Cum se calculează punctele-bonus şi de ce s-a egalizat vârsta de pensionare la 65 de ani

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră pentru pensionari!

„Este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România.

Legea corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială”, a declarat Simona Bucura Oprescu, la scurt timp după ce Camera Deputaților a adoptat proiectul Legii pensiilor.

De asemenea, Simona Bucura Oprescu a transmis că adoptarea legii în calendarul stabilit va duce la eliminarea plafonului de 9,4% din PIB care îngheța pensiile românilor până în 2070.

„Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur: în 2024 pensiile românilor vor crește! Reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România.

Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor”, adaugă ministrul Muncii.

Camera Deputaților a adoptat marți seara Legea pensiilor cu 199 de voturi „pentru”.

În urmă cu câteva zile, ministrul Muncii a anunțat, la România TV, că de la 1 ianuarie 2024, pensiile românilor vor fi majorate cu 13,5%.

Mai mult, oficialul a subliniat că în noua Lege a pensiilor s-a introdus garanția că pensiile românilor se vor majora în luna ianuarie a fiecărui an.

”Prima majorare va fi de la 1 ianuarie cu 13,8%. Formula majorării din ianuarie este cea deja cunoscută de pensionari, rata mediei anuale a inflației la care de adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut. Aici avem o noutate, nu s-a vorbit până acum despre asta. S-a introdus garanția că pensiile se majorează în fiecare an în ianuarie. În vechile legi era stipulat că majorările se fac anual fără să fie specificat și când anume. Au fost ani când majorările s-au făcut în septembrie sau chiar deloc. De exemplu, în 2009 când pensiile au fost înghețate până în 2013. Acum, românii au garanția că anual vor avea loc majorările pensiilor. Aceasta este garanția pentru români că vor ști cu exactitate că în ianuarie pensiile lor vor crește”, a declarat ministrul Muncii, în exclusivitate, la România TV.

De asemenea, Simona Bucura Oprescu a dezvăluit că din luna septembrie a anului viitor toți românii își vor primi pensiile recalculate în funcție de contributivitate.

”Din septembrie, românii își vor primi pensiile recalculate. Este un moment zero al pensiilor, se rezolvă inechitățile, vom avea pensii egale pentru contribuții și muncă egală. În plus, deja nu mai este o noutate, introducem în baza de calcul tot ceea ce a câștigat pensionarul și a fost contributiv. Adică, acordul global, sporurile nepermanente, al 13-lea salariu și așa mai departe. Vă spun încă o dată: Nicio pensie nu scade! PSD nu a făcut niciodată reforme sau legi care să aducă scăderi de pensii. Va fi păstrat cuantumul cel mai favorabil”, a mai spus ministrul Muncii.

Citește și Pensii 2024, ministrul Muncii are şi veşti proaste: „Vom avea pensii care vor crește poate cu 1%”