Pensiile de serviciu se taie. Magistraţii ameninţă cu proteste

Publicat: Joi, 16 Ianuarie 2020 18:47 // Actualizat: Joi, 16 Ianuarie 2020 18:54 // Sursa: romaniatv.net

CSM anunţă că Secţia pentru judecători şi cea pentru procurori au decis să convoace adunările generale ale judecătorilor, respectiv procurorilor, în 21 ianuarie, pentru a formula un punct de vedere motivat privind iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al magistraţilor.

Secţia pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât, joi, convocarea Adunărilor Generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale şi curţi de apel conform art. 50 alin. 4 şi art. 51 lit. d din Legea 304/2004, în 21 ianuarie, la ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor, se arată într-un comunicat al CSM.

"De asemenea, Secţia pentru judecători a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului consultativ al Judecătorilor Europeni din perspectiva afectării statutului judecătorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere", menţionează sursa citată.

Totodată, Secţia pentru procurori a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor, conform art.97 raportat la art. 50 alin. (4) şi art. 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, în 21 ianuarie, la ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al procurorilor.

De asemenea, Secţia pentru procurori a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectării statutului procurorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CSM pensii de serviciu pensii magistraţi pensii speciale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
21 Jan
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H