Pensiile militare revin la nivelul de dinainte de recalculare. Află de când se aplică legea

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 262 de voturi "pentru", 15 voturi "împotrivă" şi 22 de abţineri, proiectul de lege potrivit căruia pensiile militarilor recalculate în 2010 revin la nivelul de dinainte de recalculare.

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 12:19
Pensiile militare revin la nivelul de dinainte de recalculare. Află de când se aplică legea

Proiectul prevede că pensiile militarilor recalculate în 2010 ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se vor plăti în cuantumul din decembrie 2010 începând de la 1 octombrie 2013.

Proiectul a fost iniţat de mai mulţi parlamentari PSD şi PNL, printre care Gabriel Oprea, Corneliu Dobriţoiu, Gabriel Vlase, George Scutaru, Mihăiţă Calimente, Radu Stroe.

După vot, George Scutaru a precizat că adoptarea acestui proiect îndeplineşte unul dintre primele obiective ale USL, şi anume revenirea la pensiile militare la cuantumul din 2010. El a spus că Guvernul Boc a tăiat pensiile militarilor, şi acum, pentru 18 milioane de militari din MApN şi servicii, se face dreptate, USL îndeplinindu-şi astfel promisiunea electorală, potrivit Mediafax.

Deputatul PDL Gheorghe Tinel a spus că PDL s-a abţinut de la vot deoarece nu este convins că prin acest act normativ se face dreptate până la capăt. „Aţi venit pentru un angajament făcut grupului Dogaru”, a spus Tinel Gheorghe.

În replică, deputatul minorităţilor Niculae Mircovici a precizat că şi lui îi va reveni pensia de la 1 octombrie şi nu face parte din echipa Dogaru.

Camera Deputaţilor este for decizional cu acest proiect.