Pensiile speciale pentru aviatori şi diplomaţi, REÎNTREGITE

Pensiile speciale pentru aviatori şi diplomaţi vor fi reîntregite, informează România TV.

RomaniaTV.net
25 mart. 2014, 11:18

Diplomaţii şi aviatorii ar putea să primească pensii mai mari chiar din acest an, după ce vor fi terminate recalculările, dar şi în funcţie de ce bani va dispune Guvernul. 

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că proiectul de lege privind indemnizaţiile viagere pentru diplomaţi este aprobat şi la fel se va face şi pentru personalul navigant.

„Nu se recalculează pensiile (la diplomaţi şi piloţi – n..r.), la diplomaţi este aprobată deja legea privind indemnizaţiile viagere şi la fel se va face la personalul navigant. Se va aplica, depinde cum e adoptată de Parlament, pentru că în România avem o situaţie specială, orice lege care este adoptată de Parlament are o durată medie de şase luni, în care nu se pune în aplicare pentru că preşedintele Băsescu îşi foloseşte şi dreptul de a retrimite legea şi dreptul de a sesiza la Curtea Constituţională, totul ca să prelungească. Am văzut o discuţie interesantă că de ce dăm ordonanţe. Dacă un proiect de lege adoptat de Parlament este blocat de preşedinte cel puţin şase luni, până în noiembrie, asta e, o să mergem cu frâna trasă”, a spus Ponta la Palatul Parlamentului întrebat în ce stadiu se află recalcularea pensiilor speciale pentru piloţi şi diplomaţi. 

În 2010, pensiile aviatorilor şi diplomaţilor au fost recalculate şi reduse aproape la jumătate, de guvernarea Boc. 


loading...