Pensiile vor fi mai mari cu aproape 40 de lei, din luna mai VIDEO

Ministerul Muncii dă banii bugetarilor şi pensionarilor înapoi, dar nu şi mamelor. Mariana Câmpeanu, noul ministru, a declarat la România TV că începând cu luna mai, pensiile vor fi mai mari cu aproximativ 40 de lei.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 06:28
Pensiile vor fi mai mari cu aproape 40 de lei, din luna mai VIDEO

„Eu cred că primii bani intră începând cu taloanele pe luna mai. (…) Pensiile vor fi mai mari cu circa 40 de lei pentru pensiile până în 1.000 de lei şi cu 34 de lei pentru cele care depăşesc 1.000 de lei. Restituirea se va face începând cu luna iunie, deci cu taloanele pe luna iunie. Pe lângă suma de acum, se va adăuga înca una similară. Deci cine are acum 34 de lei pe care nu-i mai plăteşte, va mai primi încă 34 de lei”, a declarat Mariana Câmpeanu.

Ministrul Muncii a declarat că bugetul pe anul acesta nu prevede mărirea indemnizaţiei pentru mame, dar susţine că are în vedere şi rezolvarea acestei probleme.

„Vom căuta o soluţie pemtru mame. Este în analiză şi această situaţie. Mai mult decât atât, am să încerc să îndrept o mare nedreptate, şi anume, aceea de a lega indemnizaţia de creştere a copilului de plata impozitului la primărie”, a mai spus Mariana Câmpeanu.

Premierul Victor Ponta a declarat că anul acesta taxele şi impozitele vor rămâne neschimbate. „Am precizat şi la Bruxelles. Intenţia noastră este de a nu modofica în acest an taxele, impozitele, însă aviziunea fiscal bugetară va fi inclusă în proiectul de buget pe care îl vom prezenta în octombrie”, a precizat Victor Ponta.