Pensiile vor fi plătite în avans, în intervalul 7-19 decembrie, înaintea Crăciunului

Pensionarii vor primi în avans drepturile financiare achitate de stat, toate plăţile urmând să fie efectuate în perioada 7-19 decembrie, înaintea Sărbătorilor de Crăciun.

RomaniaTV.net
27 nov. 2012, 11:51
Pensiile vor fi plătite în avans, în intervalul 7-19 decembrie, înaintea Crăciunului

Plata în avans a tuturor pensiilor a fost decisă în şedinţa de marţi a Guvernului.

Astfel, toate pensiile aferente lunii decembrie vor fi virate în avans, în intervalul 7-19 decembrie, de către Casa Naţională de Pensii, urmând că pensionarii să-şi primească banii până pe 21 decembrie.

„Guvernul a primit o notă din partea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale prin care se propune plata în avans până la data de 21 decembrie 2012 a pensiilor. Acest tip de demers a fost iniţiat în fiecare an, astfel încât pensionarii să-şi primească drepturile băneşti înaintea sărbătorilor de iarnă. În acest scop, Casele teritoriale de pensii vor trebui să pună la oficiile poştale ordinele de plată reprezentând sumele aferente cu două, respectiv trei zile mai devreme faţă de prevederile convenţiei încheiate între Casa Naţională de Pensii şi Poşta Română”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, după şedinţa Guvernului.

O decizie similară a fost luată în primăvara acestui an, în luna aprilie, când pensiile au fost plătite mai devreme, înaintea Sărbătorilor de Paşti.