SINUCIDERI ÎN LANŢ. O pensionară implicată în scandalul şpăgii de la Casa de Pensii Argeş şi-a luat viaţa

Poliţia Municipiului Piteşti a fost sesizată telefonic cu privire la faptul ca o femeie de 57 de ani a fost găsită spânzurată la domiciliul său. Pensionara fusese audiată cu câteva zile în urmă la DNA în scandalul şpăgilor de la Casa de Pensii.

02 iul. 2014, 09:39
SINUCIDERI ÎN LANŢ. O pensionară implicată în scandalul şpăgii de la Casa de Pensii Argeş şi-a luat viaţa

La fata locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Politiei Municipiului Pitesti, ocazie cu care s-a stabilit ca femeia a fost gasita spânzurata în holul locuintei. La examinarea exterioara a cadavrului nu s-au constatat semne vizibile de violenta, cu exceptia santului specific de spânzurare. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Arges, în vederea efectuarii necropsiei, potrivit ziartop.ro.

Potrivit primelor informaţii, femeia a fost audiată la DNA Piteşti cu câteva zile în urmă în scandalul de la Comisia de Expertiză Medicală din cadrul Casei de Pensii Argeş.

Procurorii DNA au suspiciuni că pensiile de boală de la Casa de Pensii a judeţului Argeş s-ar fi dat ilegal. DNA a făcut verificări la Serviciul de Expertiză Medicală, unde lucrează medici şi asistenţi care se ocupă de persoanele cu diverse grade de invaliditate.

Mascaţii au descins la 5 adrese din Piteşti, printre care sediul Casei de Pensii a judeţului Argeş. Aici, procurorii au verificat Serviciul de Expertiza Medicală, existand suspiciuni că medici şi asistenti din cadrul acestui departament au eliberat ilegal mai multe certificate în baza cărora s-au acordat pensii de boală.

Două doctoriţe de la Casa de Pensii Argeș, Maria Iulia Mihai și Camelia Săndulescu, au fost reţinute sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată.