RECORD DE MITĂ ÎN SĂNĂTATE! Doi medici din Piteşti au luat ŞPAGĂ de peste 900 de ori în câteva luni

Record de mită în Piteşti! Cele două doctoriţe reţinute miercuri dimineaţă au luat de 900 de ori bani de la pacienţii în mai puţin de două luni. Anchetatorii au descoperit plicurile cu bani aşezate în dosare.

RomaniaTV.net
12 iun. 2014, 10:20
RECORD DE MITĂ ÎN SĂNĂTATE! Doi medici din Piteşti au luat ŞPAGĂ de peste 900 de ori în câteva luni

În urma perchezițiilor, DNA Pitești a reținut pentru 24 de ore două doctorițe de la Casa de Pensii Argeș, Maria Iulia Mihai și Camelia Săndulescu. Doctoriţele sunt acuzate de  luare de mită în formă continuată. Cele două vor fi prezentate joi Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

VEZI: PERCHEZIŢII DNA la Piteşti. Medici, suspectaţi că au eliberat certificate de handicap unor persoane sănătoase

Potrivit ziarulprofit.ro, în biroul celor doi medici ai Serviciului de Expertiză Medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii, anchetatorii au găsit plicuri cu bani în diferite dosare pe care cele două cadre medicale le aveau în lucru. Din probe reiese că în doar 55 de zile medicul Mihai Iulia Maria a luat mită de 375 de ori, iar medicul Săndulescu Camelia în 50 de zile a luat mită de 484 de ori, sume cuprinse între 100 şi 200 lei.

În perioada februarie – iunie 2014, inculpata MIHAI IULIA MARIA, în calitate de medic expert al Asigurărilor Sociale, a primit, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 și 200 de lei, precum și alte foloase, de la persoanele care se prezintă la cabinetele de expertiză pentru încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală sau prelungirea concediului medical peste 180 de zile.

De asemenea, din actele de urmărire penală efectuate în cauză, a rezultat faptul că inculpata SĂNDULESCU CAMELIA, medic expert al asigurărilor sociale, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu, în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, a primit diferite sume de bani cuprinse între 100 și 200 de lei, precum și alte foloase, de la persoanele care se prezintă la cabinetele de expertiză pentru încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală sau prelungirea concediului medical peste 180 de zile.