Pensionară jefuită în lift după ce scosese bani de la bancă. Cele două femei care i-au furat banii sunt recidiviste. VIDEO

O femeie a reclamat la Poliţie că, pe data de 25 iulie 2022, i-a fost sustrasă din poşetă suma de 25.000 de lei. Fapta a avut loc atunci când se afla în liftul blocului în care locuieşte, din Sectorul 2 al Capitalei. Făptaşii au fost reperaţi imediat de Poliţie, fiind vorba despre două femei recidiviste.

05 aug. 2022, 11:30
Pensionară jefuită în lift după ce scosese bani de la bancă. Cele două femei care i-au furat banii sunt recidiviste. VIDEO

Una dintre ele chiar fusese liberată condiționat recent, iar acum este reținută, în timp ce colega ei de infracțiuni este căutată de Poliție, fiind suspectată că a părăsit deja România.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, în cursul zilei de 4 august a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-un dosar privind furtul sumei de 25.000 de lei, faptă comisă în Sectorul 2 al Capitalei.

Cercetările au fost declanșate la data de 25 iulie a.c., când polițiștii Secției 8 Poliție au fost sesizati de către o persoană, cu privire la faptul că în timp ce se afla în liftul blocului, două persoane necunoscute i-au sustras din geantă suma de 25.000 de lei.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de către două femei, de 43, respectiv 44 de ani.

În fapt, în dimineața de 25 iulie a.c., persoana vătămată a efectuat mai multe retrageri în valoare totală de 25.000 lei, de la o unitate bancară din sectorul 2.

Din cercetări, s-a stabilit că aceasta ar fi fost urmărită de către cele două femei, atât în incinta băncii, cât și după retragerea banilor, iar când a ajuns în liftul blocului, una dintre bănuite i-a fi acoperit geanta, iar cealaltă i-ar fi sustras suma de 25.000 lei.

Citeste si Irina Loghin a fost jefuită pe litoral. Ce i-au furat hoţii: „De atunci, le țin sub cheie”

În cursul zilei 4 august a.c., a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, fiind depistată și condusă la audieri femeia de 43 de ani, cea care ar fi sustras suma de bani. Femeia de 43 de ani, cunoscută cu preocupări de natură infracțională, a fost reținută, urmând a fi prezentată magistraților cu propunere legală.

Prejudiciul a fost recuperat în integralitate.

Citeste si Hairstylistul vedetelor a fost jefuit la sala de fitness. I s-au furat aproximativ 60.000 de lei. Presupuşii autori ai furtului, reținuți

Reamintim că pensionara a venit la bancă să îşi scoată o sumă de bani. Ea a fost urmărită până în scara blocului de cele două infractoare. Intrate în lift, una dintre ele i-a acoperit geanta, iar cealaltă i-a sustras banii.

Au intrat cu mine în lift, iar în momentul în care am intrat, m-au înghesuit cu o cutie de carton, timp în care mi-au luat banii. Le-am întrebat de ce nu aşteaptă să urc eu. Au coborât ele din lift şi eu am urcat. Când am ajuns la etaj, m-am uitat să văd dacă cheamă liftul la parter. Mi s-a părut ceva dubios şi când m-am uitat în geantă, nu mai aveam suma respectivă. Banii îmi trebuiau pentru o operaţie„, a declarat pensionara jefuită pentru România TV.