Pensionari lăsaţi fără bani de o bandă de escroci străini

Mai mulţi pensionari au fost păcăliți de o bandă de infractori străini. Bătrânii din mai multe orașe au pierdut zeci de mii de lei după ce au fost abordați pe stradă de escroci.

RomaniaTV.net
12 feb. 2016, 10:18
Pensionari lăsaţi fără bani de o bandă de escroci străini

Doi slovaci şi un ungur au prinşi în flagrant de poliţiştii din Constanţa după ce au reușit sa fure zeci de mii lei din casele unor octogenari după ce le povesteau ca trebuie sa ajungă de urgenta la spital, dar au nevoie sa schimbe valuta în lei. Inventau povesti dramatice și aveau grija sa-si aleagă victimele printre bătrânii întâlniți pe strada.

Când au fost prinşi ei tocmai înşelaseră o femeie de 79 de ani căreia i-au spus că trebuie să schimbe valuta în lei şi astfel bătrâna i-a invitat în casă. Într-un moment de neatenţie, escrocii au reuşit să-i fure femeii 5.200 de lei.

Potrivit România TV, poliţiştii au intrat pe fir după ce un bătrân de 87 de ani din Bucureşti a făcut o plângere şi a spus că a fost victima unei înşelăciuni. El a povestit oamenilor legii că a fost abordat pe stradă de trei indivizi care i-au spus că au nevoie să schimbe bani pentru că au o urgenţă medicală. Bătrânul a fost de acord să-i ajute şi i-a invitat în casă, iar în momentul în care aceştia încercau să-i sustragă 3.800 de lei au fost surprinşi de pensionar care a încercat să-i oprească. Cei trei au reuşit să fugă, iar omul a ajuns la poliţie unde a depus plângere.

Deşi cei trei nu ştiau foarte bine limba română au reuşit să păcălească mai mulţi bătrâni.

Vezi şi: Mai mulţi pensionari din Iaşi, păcăliţi cu METODA ACCIDENTUL. Escrocii au cerut 10.000 de lei