Pensionarii încadraţi în grupa I de muncă ar putea primi mai mulţi bani în 2014

Angajaţii din grupa de muncă în condiţii deosebite aflaţi aproape de vârsta de pensionare ar putea primi pensii mai mari decât se aşteptau, prin modificarea legii care acum îi discriminează. Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu spune că bani la buget sunt suficienţi.

RomaniaTV.net
22 nov. 2013, 16:31
Pensionarii încadraţi în grupa I de muncă ar putea primi mai mulţi bani în 2014

Aşa că mai rămâne să treacă de Parlament un proiect de lege care să anuleze prevederile care acum i-a bagat în aceeaşi oală pe muncitorii din grupe diferite de muncă.

„Este la latitudinea Parlamentului. Dacă proiectul va fi votat, Ministerul Muncii îl va pune în practică. Avem banii prevăzuţi în buget pentru a pune în aplicare şi această lege”, a afirmat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Câmpeanu a admis că o mare parte din cei care au lucrat în condiţii dificile au fost încadraţi apoi în grupa II de muncă, primind astfel o pensie mai mică decât li se cuvenea. „Sunt persoane care, până la Legea 263 erau încadrate în grupa I de muncă. Când legea a fost adoptată, o serie de categorii, cum ar fi lucrătorii în siderurgie, au fost trecuţi automat în grupa II de muncă apărând astfel o discriminare totală între cei care au ieşit la pensie cu o zi înainte de adoptarea Legii 263 şi cei care au ieşit după adoptarea ei”, a declarat Mariana Câmpeanu.