Pensionarii au pichetat sediul Guvernului. Vezi principalele revendicări

Aproximativ 100 de membri ai Federaţiei Naţionale "Solidaritatea" a Pensionarilor din România (FNSPR) au pichetat, luni, de la ora 11.00, sediul Guvernului cerând în principal actualizarea punctului de pensie şi elaborarea unei noi legi a pensiilor.

22 sept. 2014, 04:58
Pensionarii au pichetat sediul Guvernului. Vezi principalele revendicări

Cei aproximativ 100 de membri ai Federaţiei Naţionale „Solidaritatea” a Pensionarilor din România /FNSPR/ care au pichetat luni sediul Guvernului au încheiat acţiunea revendicativă fără incidente, potrivit Agerpres.

Pe parcursul acţiunii de protest, o delegaţie formată din şapte membri ai FNSPR, condusă de preşedintele Marin Iancu, s-a deplasat la sediul Guvernului, pentru a depune o listă de revendicări.

În cadrul Guvernului, am avut o întâlnire cu consilierul primului ministru, urmând ca mâine (marţi – n. r.), de la ora 10,00, să participăm la o întrevedere cu secretarul de stat pentru Dialog Social de la Ministerul Muncii, pentru a discuta problemele care ne preocupă. De asemenea, sperăm ca în perioada următoare să ne întâlnim şi cu ministrul muncii, doamna Rovana Plumb„, a declarat Marin Iancu.

Pensionarii au ieşit în stradă pentru a solicita în principal actualizarea punctului de pensie şi elaborarea unei noi legi a pensiilor.

Prin acţiunea de pichetare am solicitat, totodată, şi includerea federaţiei noastre în Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice /CNPV/. Prin această includere, membrii FNSPR ar putea beneficia de fondurile alocate de Guvern, prin Ministerul Muncii către CNPV. În acest an, sumele repartizate de la buget se ridică la valoarea de 1.520.000 lei„, a mai spus preşedintele FNSPR.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Muncii: Toate PENSIILE CRESC cu 5% de la 1 ianuarie 2015