Pensionarii stau la cozi uriaşe ca să se împrumute de Crăciun. „Oamenii se bucură că primesc 1.000 lei fără dobândă”

Cozi cu sute de oameni la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Ploiesti. Înainte de Sărbători, bătrânii au venit să facă împrumuturi pentru a avea ce pune pe masa de Crăciun. Oamenii spun că prețurile alimentelor au explodat, iar pe lângă asta mai au de plătir și facturi.

14 dec. 2022, 15:43
Pensionarii stau la cozi uriaşe ca să se împrumute de Crăciun. „Oamenii se bucură că primesc 1.000 lei fără dobândă”

Din ce în ce mai mulți pensionari se împrumută fie de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Ploieşti pentru a avea bani de Sărbători. Sezonul rece este foarte dificil pentru ei. Pensiile nu le ajung pentru a plăti facturile mărite la energie electrică, gaze, dar şi pentru a cumpăra medicamente. Acum în prag de Sărbători, pensionarii vin şi cer bani pentru a avea ce pune pe masa de Crăciun.

La Casa de Ajutor Reciproc din Ploiești apelează oamenii disperați care vin să se împrumute bani fie pentru masa de Crăciun, fie pentru medicamente, ori alte cheltuieli neprevăzute.

Citeşte şi: Toţi românii care stau la bloc vor trebui să-şi monteze contoare la calorifere

„Am făcut împrumut că mi s-a spart tabla pe casă, deci tot de probleme. Alţii se împrumută pentru masa de Crăciun, alții pentru cadouri, nu eu pentru tabla că mă plouă în casă. Aia e masa mea de Crăciun”, spune un pensionar.

Însă cei mai mulţi pensionari se împrumută pentru a avea ce pune pe masă de Crăciun.

Majoritatea ne-au spus că mai iau și pentru masa de Crăciun, pentru cadouri, pentru toate cheltuieli care sunt acum de sărbători. E bine că găsesc aici și reușesc să primească împrumutul extrem de rapid dacă îndeplinesc toate condițiile. În ziua în care solicită împrumutul îl și ridică. În maximum o jumatate de oră a ridicat împrumutul„, a explicat Mădălina Tudor, director executiv CARP Ploiești.

Citeşte şi: Probleme uriaşe pentru Guvern la plata pensiilor pe decembrie. Ce se întâmplă cu banii milioanelor de pensionari

Foarte mulți membrii de ai noști solicită împrumuturi, surprinzător de această dată ponderea împrumuturilor o iau cei care au pensie de 1.000 de lei și i-au împrumut de 1.000 de lei fară dobândă, asta e foarte bine„, a precizat Ştefan Pascu, preşedintele CARP Ploiești.

Pentru cei cu pensii mici reprezentanții CARP-ului au primit de la primărie pachete cu alimente de bază pentru sărbatori, pe care le-au distribuit deja.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Ploieşti numară în prezent peste 45.000 de membri, clasandu-se astfel in top la nivel național.