Pensionarii, ţinuţi în şah. Guvernul: E o problemă complicată şi de durată VIDEO

Rezolvarea situaţiei pensionarilor este complexă şi va fi de durată. Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. De asemenea, actorul Sebastian Papaiani a vorbit la România TV despre umilinţele la care sunt supuşi seniorii.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 20:51
Pensionarii, ţinuţi în şah. Guvernul: E o problemă complicată şi de durată VIDEO

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat la România TV că la nivelul Guvernului are loc o analiză care vizează atât aspectele legale cât şi cele financiare. „E un proces care încă mai durează. Înţelegem nerăbdarea şi înţelegem toată problema, dar ea nu poate fi rezolvată printr-o rezolvare ad-hoc şi abruptă”.

În replică, actorul Sebastian Papaiani a susţinut că banii ar trebui restituiţi integral.

„Aceşti oameni care sunt nu chinuiţi, chinul este trecător, umilinţa care e perpetuă la poporul asta român. Aceşti oameni, cred că mulţi dintre ei vor dispărea şi vor primi banii după ce vor fi îngropaţi. Trebuie daţi banii acum. Guvernul trebuie să aibă grijă de noi”, a spus Papaiani.

Purtătorul de cuvânt a vorbit şi despre situaţia revoluţionarilor, cărora le-au fost greşit calculate pensiile.

„Banii daţi în plus sunt tot banii contribuabililor. E o greşeală de management, Guvernul ia notă de ea, aşteaptă rezolvarea situaţiei pentru ca apoi să vadă dacă este cazul să facă pe cineva răspunzător”, a declarat Suciu.