„Pensionarul” Băsescu îşi va deschide şcoală pentru politicieni

Şeful statului s-a decis ca, după expirarea celui de-al doilea mandat de preşedinte, să deschidă o şcoală pentru politicieni. Băsescu susţine că tinereţea nu este o calitate suficientă pentru ca politica românească să se schimbe astfel încât tinerii politicieni trebuie să mai şi înveţe din subtilităţile politicii.

RomaniaTV.net
18 mart. 2012, 21:47
„Pensionarul” Băsescu îşi va deschide şcoală pentru politicieni

„M-am hotărât ce fac după ce nu voi mai fi preşedinte: fac o şcoală pentru politicieni. Am fost unul dintre cei care au promovat foarte mulţi tineri. În 2004, am dat drumul la un val de tineri. Acum cred că doar tinereţea nu este un argument. Mulţi nu au reuşit în meseria lor şi nici politică nu au învăţat”, a afirmat Băsescu, într-o emisiune la B1.

Un alt motiv pentru care Băsescu s-a decis să facă acest pas este că spaţiul public este invadat de persoane prezentate ca experţi, dar care nu cunosc chestiunile în care se pronunţă.

„S-au umplut televiziunile de profesori care vin şi o fac pe moderatorii. În probleme europene, de gestionare a ţării, mulţi dintre ei nu ar lua nici nota 2. Am văzut gângavi, se numesc profesori… Când nu termini o frază sau vezi alţi profesori care spun Consiliul Europei în loc de Consiliul European… Oameni care nu au nicio idee cum funcţionează UE”, a constatat preşedintele.

El a exclus orice posibilitatea de a rămâne în prim-planul politicii româneşti, după un scenariu aplicat de Vladimir Putin în Rusia. „Lăsaţi-o încolo că România nu e mama Rusia!”, i-a spus preşedintele moderatorului, în timp ce râdea. Băsescu susţine că nu are nevoie nici de un succesor la Cotroceni care să-i asigure imunitate faţă de eventualele hărţuieli în justiţie din partea orchestrate de adversarii politici. „A doua zi după ce ai părăsit Palatul Cotroceni nu mai ai nicio imunitate. Nu vreţi să vă uitaţi puţin la politicieni? Nu vi se pare că ţepele din Piaţa Victoria au cam apărut? Şi la Parchet şi la DNA? Pentru că în 7 ani nu am permis nicio intervenţie la judecători sau procurori”, a replicat preşedintele.