Pensiuni din Deltă, închise temporar în urma unor controale

Trei unităţi turistice din judeţul Tulcea au fost închise temporar, în urma unor controale ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 08:31
Pensiuni din Deltă, închise temporar în urma unor controale

Comisarul şef adjunct al CJPC, Iordana Grigoraş, a declarat că cele trei unităţi turistice sunt din Tulcea, Murighiol şi Dunavăţu, valoarea totală a sancţiunilor aplicate în urma constatării unor deficienţe fiind de 5.300 de lei.

„Pensiunile au fost închise până la remedierea deficienţelor care au vizat inexistenţa însemnelor categoriei de clasificare a structurii de primire turistică, a avertismentului „Fumatul interzis” în camere sau a mapelor cu serviciile suplimentare gratuite şi obligatorii”, a afirmat Iordana Grigoraş, potrivit Agerpres.

Cea mai mică amendă aplicată a fost de 300 de lei pentru absenţa din camerele unităţii de primire turişti a avertismentului „Fumatul interzis”, iar sancţiunea a fost precedată de un control solicitat de un turist nemulţumit de calitatea băuturii alcoolice pe care a primit-o.

„Am avut o singură reclamaţie din partea unui turist potrivit căreia în frigiderul din camera în care a fost cazat se afla o sticlă de băutură în care era apă, nu alcool. În urma verificărilor extinse la pensiunea turistică respectivă, am găsit alte deficienţe, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune de 300 de lei”, a precizat Iordana Grigoraş.